Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Örtülü ödenek senin namusuna teslim edilmiştir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanına örtülü ödenek tahsis edilmesini eleştirerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi: "Örtülü ödenek senin namusuna teslim edilmiştir. Örtülü ödenek senin sorumluluğuna teslim...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Örtülü ödenek senin namusuna teslim edilmiştir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanına örtülü ödenek tahsis edilmesini eleştirerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi: "Örtülü ödenek senin namusuna teslim edilmiştir. Örtülü ödenek senin sorumluluğuna teslim edilmiştir. Eğer sen sorumsuz birine örtülü ödeneği kullandırıyorsan, sen başbakan değilsin, vesayet altındasın, bunu bilmeni isterim." dedi. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanının örtülü ödeneğini nerede kullanacağını da sordu.

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun abisinin kulağına fısıldamasıyla kendileri için miras yediler dediğini aktardı. "10 milyon emekli kardeşime sesleniyorum, kim miras yedi?" diyen soran Kılıçdaroğlu, "Örnek vereceğim. TÜPRAŞ kim yaptı, Petkim'i kim yaptı, Telekom'u kim yaptı, Erdemir'i, kim yaptı, Keban'ı kim yaptı? Peki bunları kim sattı? Kim miras yedi? Biz üretiyoruz, sen satıyorsun. Biz mirası biriktiriyoruz sen satıyorsun. O nedenle mirasyedi biz değiliz, mirasyedi sensin. Sümerbank'ları Etibank'ı yapan kimdi? Bugünün emeklileri, kimin vergileriyle bugünün emeklileri tarafından yapıldı." diye konuştu.

2000 yılında Türkiye nüfüsunun yüzde 1'inin Türkiye servetinin yüzde 30'una sahip olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Geldik 2014'e servetin yüzde 54'üne sahip. Onun için bunların kafalarında sosyal devlet anlayışı yoktur. Emekli, garip gureba fakir fukara yoktur. Bunlar lafını eder, dini inancı sömürür, oy peşinde koşarlar. Ben de şunu söylüyorum, senin inancına, yaşam tarzına saygılıyım. Ama seni asla ve asla işsiz ve aç bırakmayacağım. Ne diyorlar, para yok diyorlar. Herkese gelince para var, emekliye gelince para yok diyorlar. Emekliye gelince fakir, saraya gelince zengin. Bu olmaz, bunu kaldıracağız." şeklinde konuştu.

"Emekliye vereceğiz diyorum kıyameti koparıyor. İster kıyameti kopar, ister kendini yak; ben bu parayı emekliye vereceğim. Sözüm sözdür." diyen Kılıçdaroğlu, emekli kardeşlerinin sadece duasını istediğini belirtti. Cumhurbaşkanlığına verilen gizli ödeneği de eleştiren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın örtülü ödeneği nerede kullanacağını sordu:

"Onların derdi ne? Örtülü ödenek, parayı nasıl götürürüz." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Vatandaşı dinlemiyorlar. Parlamentoda gece yarısı operasyonu yapıldı, Davutoğlu'nun da hala haberi yok ki herhalde bugün hiç değinmemiş. Ne yapsın adamcağız, başbakanlık koltuğuna oturtmuşlar ama ne anlama geldiğini bilmiyor. Davutoğlu'na hatırlatmak isterim, eğer başbakansan, 'ben ülkeyi yönetiyorum' diye düşünüyorsan gereğini yap. Örtülü ödenek senin namusuna teslim edilmiştir. Örtülü ödenek senin sorumluluğuna teslim edilmiştir, çünkü bütçeyi getiren sensin, sorumluluk sana aittir. Eğer sen sorumsuz birine örtülü ödeneği kullandırıyorsan, sen başbakan değilsin, vesayet altındasın, bunu bilmeni isterim. Şimdi, Davutoğlu'na sormak isterim; MİT yasaya göre sana bağlı, Genelkurmay sana bağlı, onun istihbaratı, jandarma istihbaratı sana bağlı, emniyet istihbarat Başbakanlığa bağlı. Ben merak ediyorum, cumhurbaşkanı örtülü ödeneği nerede kullanacak? Devletin ali menfaatleri söz konusuysa, başbakanın kullanması lazım. Başbakandan habersiz örtülü ödeneği nerede kullanacak? Ben size söyleyeyim; kaçak sarayın gerçek maliyeti ortaya çıkmasın diye bin 100 odalı sarayı için büyük bir ihtimalle kullanacak, sana iki maaş ikramiyeyi fazla görenler, gece yarısı parlamentodan senin ödediğin vergilerle birilerine peşkeş çekiyorlar. Buna izin verecek miyiz? Vermeyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Harp Akademileri Komutanlığı'nda yaptığı konuşmayı da hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Vallahi, billahi kumpasa geldik. Bizi kandırdılar, biz hiç kimsenin hapse girmesini istemiyorduk, getirdiler sahte belgeleri önümüze koydular, bizi çocuk gibi kandırdılar, biz de uyduk." dediğini aktardı.

Bu söz üzerine kendilerinin de "Hadi seni kandırdılar, sen de bunu itiraf ettin' o da bir mesafedir, bir aşamadır. En azından kandırıldığının farkına varmış. O zaman gelin, bu askerlerin itibarlarının iadesini yapalım." dediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Aynı gün, Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda bir yıl önce verdiğimiz kanun teklifini indirdik. 'Sayın Cumhurbaşkanı bile burada bir hata var' diyor dedik. Parlamentoda görüşüldü, AKP milletvekillerinin oylarıyla bu kanun teklifi reddedildi. Kim samimi, kim samimi değil." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.