Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Ne söylediğini bilmez, karikatür gibi adam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devleti Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan daha iyi bildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na yönelik "Ne söylediğini bilmez. Gerçekten de üzülerek söylüyorum ama karikatür gibi adam." ifadelerini...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devleti Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan daha iyi bildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na yönelik "Ne söylediğini bilmez. Gerçekten de üzülerek söylüyorum ama karikatür gibi adam." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Antalya, Burdur, Isparta, Konya ve Karaman’ı kapsayan bölge toplantısına katılmak ve 2015 yılında yapılacak genel seçimler yol haritasını paylaşmak için partisi tarafından Harrington Park Resort Otel’de düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıdan önce Akdeniz Bulvarı üzerinde bulunan CHP'li Konyaaltı Belediyesi tarafından yaptırılan emekliler kahvehanesinde vatandaşlarla birlikte çay içti. Burada vatandaşların sıkıntıları dinleyen Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Basın mensuplarının Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tartışmalarını hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, bu konunun kendi milletvekillerine sorulduğu zaman esprili bir şekilde cevap verdiğini söyledi. "Anlaşılıyorki Sayın Davutoğlu'nun espri zekası fazla gelişmemiş. Espriyi zeki insanlar üretirler." diyen Kılıçdaroğlu, daha önce de partisinin bir milletvekillerinin MİT tarafından fişlendiğini gösteren belgelerin gazetelerde yayınlandı ifade etti. O dönemde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer bunu görmediyse bunu sorgulamadıysa büyük bir hata yapmış. Belge istiyorsa açsın gazeteler baksın belgeleri görecektir. MİT hangi gerekçeyle CHP'li milletvekilleri fişliyor. Efendim bunun belgesini göstersin. Belgesi gazetelerde yayınlandı. Daha ne yapalım? Bu şuna benziyor. Rüşvetin belgesi olur mu? Deniyordu ya." dedi.

Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde kendisini ziyarete geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, o dönemde yaşananları anlattı: "Musul Başkonsolosluğu'nda 49 yurttaş rehine olarak tutulurken. Ben kendisine şu bilgiyi verdim; Sayın Başkonsolos kendisi Washington'daydı Dışişleri Bakanlığı'nı arıyor, 'teslim mi olalım mücadelemi edelim?' diye. Dışişleri Bakanı Başbakanı arıyor. Ak Parti genel merkezindeki toplantıda. O da kendisi 'evet' diyor 'teslim olun'. Bunun belgesi yok. Ben bunu Davutoğlu'na anlattım. Bir bürokrat o sırada Davutoğlu'yla gelen bürokrat 'o telefonu ben ettim' dedi. Belge mi istiyor benden."

"BEN DEVLETİ ONDAN İYİ BİLİRİM"

"Ben devleti ondan iyi bilirim." diyen Davutoğlu, devletin nasıl çalıştığını bildiğini söyledi. MİT'in yıpratılmak istendiği yönündeki eleştirilere de cevap veren Kılıçdaroğlu, bir kurumun yıpratmanın temel nedeninin o kurumun yasadışı çalışmasına imkan sağlamak olduğunu belirtti. "Ben mi diyorum mite yasadışı çalış diye? MİT bana mı bağlı? Hayır." ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, MİT'in kendi yasal çerçevesin içerisinde faaliyet göstermesi gerektiğini söyledi. MİT'e karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ama öyle bir noktaya geldiki MİT'in içerisindeki bir grup AKP'ye hizmet ediyor. Yani hükümete hizmet ediyor. Almanya'da da istihbarat örgütü vardı adı Gestapoy'du. Bunun özelliği istihbarat hükümete vermiş olması devlete değil. Hükümet derken o dönem iktidarda olan partiye hizmet etmesidir. Eğer devletin bir kurumu bir partiye hizmet eder konuma gelirse bu doğru olmaz. MİT bunu yapıyor, başkaları yapmıyor mu?" ifadelerini kullandı.

"NE SÖYLEDİĞİNİ BİLMEZ, KARİKATÜR GİBİ ADAM"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun devleti bilmemekle eleştiren Kılıçdaroğlu, ayaklarının yere basmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu eleştirilerine şu şekilde sürdürdü: "Ne söylediğini bilmez. Gerçekten de üzülerek söylüyorum ama karikatür gibi adam. Ne söyleyeyim. Siz devleti nasıl bilmezsiniz? Nasıl tanımazsınız? Kendisiyle yaptığı özel toplantıda hangi bilgileri hangi duyarlılıklarla aldığımı ona kendim söyledim. Önündeki kamu görevlisi o telefonu ben ettim diye söyledi. Onun haberi yoktu ama benim haberim vardı. Onun bilgisi yoktu, ama benim vardı. Devlet nasıl çalışır, mekanizmalar nasıl çalışır çok iyi bilirim. O ayakları yere basmıyor, kendisine göre belgesini göstermiş. Mizahi yeteneği yok."

"KAYINVALİDEM BANA ÖZEL EMEK HARCAMIŞTI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören kayınvalidesi Fatma Özdağ hayatını kaybetmesinden dolayı üzgün olduğunu söyledi. Gazetecilerin konuyu hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "O benim özel hayatımla ilgili. Kayınvalidem bana özel emek harcamış olan birisi. Gerçekten dün gece geç saatlerde öğrendim. Üzgünüm yarın gideceğiz defnedeceğiz. Allah rahmet eylesin." Kılıçdaroğlu, Tuncel'in isminin Dersim olarak değiştirilmesiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, "Yok yok." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.