Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu’ndan çocuklara “Yaramazlık yapın” tavsiyesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’da okul açılışında yaptığı konuşmada çocuklara seslenerek, “Sakın uslu durmayın, yaramazlık yapın. Bir köşede uslu oturan çocuk olmayın. Sizin yaramazlık yapma...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’da okul açılışında yaptığı konuşmada çocuklara seslenerek, “Sakın uslu durmayın, yaramazlık yapın. Bir köşede uslu oturan çocuk olmayın. Sizin yaramazlık yapma hakkınız var” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın annesi merhume Eczacı İlhan Hazinedar adına Ordu’nun Fatsa ilçesinde eğitime kazandırdığı ortaokulun açılışına katıldı. 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde öğrencilere kapılarını açan tam donanımlı Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu’nun açılış törenine, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nın yanı sıra AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, işadamı Ali Ağaoğlu, Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Adnan Polat, sanatçı Oktay Kaynarca’nın yanı sıra Ordu ve İstanbul’da tanınan iş ve sanat dünyasının simaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, annesi İlhan Hazinedar’ın yaşamı boyunca büyük bir önder olduğunu ve onun nasihatlerini yaşam ilkesi haline getirdiğini belirtti. Başkan Hazinedar, “Rahmetli annem çok özgürlükçü bir Cumhuriyet kadınıydı. Beni okuldan sonra Kur’an kursuna götürdü. Dedi ki ‘evladım sen bu toplumun değerleriyle büyüyeceksin. Bütün değerlerini kucaklayacaksın. Milletine bağlı olacaksın.’ Bu sözler benim yaşam biçimim oldu” dedi.
Öğrencilere seslenen Hazinedar, “Sevgili evlatlarım, her zaman sorgulayıcı olun. Her zaman birbirinizin değerlerine saygılı olun. Ve biliniz ki Cumhuriyet’in geçtiği bu süreçte zorlukları aşmanın yolu birbirinizin elinden tutmaktır” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu’ndan çocuklara “Yaramazlık yapın” tavsiyesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı konuşmada öğrencilere seslendi. Kılıçdaroğlu, konuşmasına “Bana deseler ki, bu ülkeye ne yapmak istiyorsun. İlk hedefin ne olacak diye sorsalar ülkenin her tarafını okullarla donatırım derim” diyerek başladı.
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Sevgili çocuklar, yaramazlık yapmaktan korkmayın. Yaramazlık yapmak hakkınız var. Size hep ’uslu durun’ diyoruz. Bir köşeye oturup hiç sesinizi çıkarmayan bir çocuk olmayın. Dünyayı merak edin, dünyayı. Bakın unutmayın Amerikalıların Mars’a gönderdikleri uzay aracının adı ’Merak.’ Eğer siz de hayatı öğrenecekseniz merak hep önderiniz olsun. Merak edin her şeyi. Neden oluyor nasıl oluyor merak edin. Eğer bir şeyi merak ederseniz arkadan başka şeyleri merak edeceksiniz. Bizim dışımızda canlılar da var. Geleceğimiz, umudumuz sizlersiniz. Bakın biz Güney Kore’den önce otomobil üreten bir ülkeyiz. Ama bugün bizim bir otomobil markamız yok. Ama Güney Kore’nin bir otomobil markası var. 1960’lı yıllarda bizim milli gelirimiz Güney Kore’nin milli gelirinin üç katıydı. Bugün Güney Kore’nin milli geliri bizim üç katımız. O zaman soracağız. Neden Güney Kore gelişti, dünya çapında markalar yaptı da koskoca Türkiye Cumhuriyeti gerilerde kalıp yerinde gezdi? Neden dünya çapında markalar oluşturamadı? Neden teknolojiye yatırım yapamadı? Bunun sorgulanması lazım. Ben sorguluyorum ama bizim de sorgulamamız lazım.”
Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve eşi Özlem Hazinedar, DİSK Genel Başkanı Kani Beko birlikte kestiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.