Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye Sert Sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirerek, “’Hayır’ diyorsan her şeye niye seçime niye giriyorsun sen? Girme o zaman seçime" dedi.Partisinin Amasya mitinginde yaptığı konuşmada MHP’ye...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2015 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2015 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirerek, “’Hayır’ diyorsan her şeye niye seçime niye giriyorsun sen? Girme o zaman seçime" dedi.
Partisinin Amasya mitinginde yaptığı konuşmada MHP’ye eleştiriler yönelten Kemal Kılıçdaroğlu, “Her şeye hayır diyen parti. Ne söylesek ’hayır’. Koalisyon kuralım? ‘Hayır.’ Sen Başbakan ol? ‘Hayır’. ’Hayır’ diyorsan her şeye niye seçime niye giriyorsun sen? Girme o zaman seçime" ifadelerini kullandı.
“Futbol kulübü gibi parti tutmaktan vazgeçelim” dediği partililere düşünüp sandığa gitmelerini tavsiye eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Davul ve zurnayla değil. Efendim bu bizim partimiz. Gittik ona oy verdik. Bir daha oylarını vereceğiz, O anlayışla da değil. Futbol kulübü gibi parti tutmaktan vazgeçelim. Hangi parti ülkenin çıkarlarını savunuyorsa, hangi parti vatandaşın soyulmasına engel oluyorsa. Hangi parti adaletten yanaysa o partiye gidin de oy verin. Sizden bunu istiyorum. Yeter deyin artık yeter” şeklinde konuştu.
Şehit cenazelerine giden ve gazilerle en çok beraber olan genel başkanın kendisi olduğunu ve iktidara gelmeleri durumunda Başbakanlıkta bir şehitler ve gaziler yüksek kurulu oluşturacaklarını vurgulayıp terör sorununu ancak CHP’nin çözeceğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi savaş meydanlarından gelip Kuva-i Milliye ruhuyla bu ülkeye hizmet eden bir partidir. Bu sorunu çözerse CHP çözer. Çünkü CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Bayrağımız, vatanımızın bütünlüğüyle biz bu sorunu çözeriz. Onlar çözemezler. Nasıl çözeriz? Bakın bu sorunu çözmek için önce samimi ve dürüst olacaksınız. ‘Ben bu sorunu çözeceğim’ diyeceksiniz” diye konuştu.
Mitingin sonunda Kılıçdaroğlu’na Amasya’nın simgelerinden bamya hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.