Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu’ndan AYM Başkanı Arslan’a yüksek yargı düzenlemesine ilişkin mektup

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’a "Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile ilgili bir mektup gönderdi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’a "Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile ilgili bir mektup gönderdi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AYM Başkanı Prof. Dr. Arslan’a "Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile ilgili gönderdiği mektupta, "Sayın Başkan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşmeleri tamamlanan ’Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ kamuoyuna da yansıdığı üzere, Danıştay ve Yargıtay’ın yapısı üyelerin görev süreleri ve üyeliklerinin sona erdirilmesine ilişkin hükümler içermektedir. Sözü geçen yasanın içerdiği düzenlemeler ile Anayasamızın Başlangıç kısmında belirtilen ilkelerden başlamak üzere, kuvvetler ayrılığı, yasama yetkisinin kullanılması, yargının bağımsızlığı, hakimlik teminatları, Danış ve Yargıtay’ın kuruluşuna ilişkin hükümlerin her birini açıkça ihlal ettiği düşüncesindeyiz. Kuşkusuz bu bizim düşüncemiz… Bu düşüncemizi, Anayasa Mahkemesine vereceğimiz dilekçede ayrıntılarıyla bilgilerinize sunacağız. Asıl kararı verecek olan ise kuşkusuz yüce yargıdır" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, mektubun devamında şunları kaydetti:
"Anayasa Mahkemesi’ne bu süreçte hukuk devletinin varlığını devam ettirebilmesi adına önemli bir tarihsel sorumluluk düştüğü de bir diğer tarihi gerçektir. Anayasa’nın 153’üncü maddesinin 5’inci fıkrası bağlamında, yaklaşan Ramazan Bayramı tatili de dikkate alınarak, aynı duyarlılığın Anayasa Mahkemesi tarafından da gösterileceğine inancımız tamdır. Bu vesile ile bu Yasanın Bayram tatili içerisinde yayımlanması ihmaline binaen, gerekli tedbirlerin alınmasını, ülkemizin geleceği adına tarihsel bir sorumluluk olarak Yüksek Makamınıza sunmayı bir görev addediyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.