Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Yolsuzluk konusunda Erdoğan’ın eline kimse su dökemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluk konusunda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’ın eline su dökecek ikinci bir adam yoktur." dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu: Yolsuzluk konusunda Erdoğan’ın eline kimse su dökemez
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluk konusunda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’ın eline su dökecek ikinci bir adam yoktur." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP’nin her konuda bir projesi olduğunu söylen Kılıçdaroğlu, "Askerlik ile ilgili projemizi anlattık. 15 aydan önce 9 aya, sonra aşamalı olarak 6 aya indireceğiz, dedik. Bedelli askerlik konusunda da düşüncelerimizi söyledik.” diye konuştu. AK Parti’nin kendi projelerine sahip çıktığını savunan Kılıçdaroğlu, “Demek ki, CHP’nin tüm projeleri doğru." ifadelerini kullandı.

Serbest bırakılan Türk pilotlarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Otur Katar Şeyhi’ne dua ete. Neden kendi kendine şov yapıyorsan. Üzerinde durulması gereken nokta şu: O pilotlar neden esir alındı. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı Lübnan sokaklarında özgürce gezebiliyor mu? Gezemiyor. Senin dış politikan yüzünden." şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarının içeride ve dışarıda güven sorunu yaşadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Sevgili diktatörümüz, yolsuzlukla ilgili dolaylı olarak CHP’yi suçlamış. Bir şeyde gerçekten hakkını teslim etmek lazım. Yolsuzluk konusunda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’ın eline su dökecek ikinci bir adam yoktur. Eğriye eğri, doğruya doğru. Demiyor muydu ‘ben yırtık ayakkabı ile siyasete girdim’. Dünyanın en zengin başbakanlarından birisisin. Maaşın, ödediğin vergin, beyan ettiğin karlar belli. Nereden yürüttün bu parayı? Yürütme organını başıyım ben, diyor. Doğru, yürütme organının başısın." dedi.

"TÜRKİYE, ADIM ADIM DEMOKRASİ DIŞINA İTİLİYOR"

Türkiye’nin adım adım demokrasinin dışına doğru itildiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Tüm yurttaşlarımdan duyarlı olmalarını istiyorum. Adım adım otoriterleşen bir sürecin içine giriyoruz. Kimse konuşamıyor, kimse düşüncesini açıklayamıyor." diye konuştu.
Demokrasiyi ayakta tutan kurumlardan birinin yargı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, bugünkü yargının siyasi otoritenin elinde olduğunu savundu. Hükümetin, Yargıtay ve Danıştay’a militan yetiştirdiğini iddia etti. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Yargıtay kararı ile ilgili görüş belirtiyor. Senin tarafsızlığın ne oldu? Dava önüne gelince konuşacaksın. Şimdiden zaten görüşünü beyan ediyorsun, ben sana nasıl yargıç diyeceğim. Vicdanı ile karar vermek varken, birilerinin talimatı ile karar verirseniz orada adalet mi olur. Adaletin olmadığı yerde ahlaktan da söz edemezsiniz. Yolsuzlukların bu kadar artmasının nedeni de bu." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.