Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Verdiğim sözleri yerine getiremeyeceksem niye iktidar olalım ki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesi verdikleri sözlerin kabul edilmesi halinde koalisyon yapabileceklerini belirterek, "Ben verdiğim sözleri yerine getiremeyeceksem niye iktidar olalım ki? Haklı taleplerinizin...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu: Verdiğim sözleri yerine getiremeyeceksem niye iktidar olalım ki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesi verdikleri sözlerin kabul edilmesi halinde koalisyon yapabileceklerini belirterek, "Ben verdiğim sözleri yerine getiremeyeceksem niye iktidar olalım ki? Haklı taleplerinizin en güçlü savunucularınızdan biri olacağız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul etti. Kamu Taşeron İşçileri Kadrosunu İstiyor Platformu'nun 40 ilden temsilcisinin yer aldığı görüşmede, işçiler yaşadıkları sıkıntılarını anlatarak bir an önce kadroya geçmek istediklerini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, kabulde yaptığı konuşmada taşeron işçinin ne olduğunu çok iyi bildiklerini vurgulayarak, "Şu anda bütün arkadaşların emin olmasını isteriz; biz seçim bildirgemizi büyük bir samimiyetle hazırladık. Söylediğimiz her sözün, yazdığımız her cümlenin arkasındayız." dedi.

İş güvencesi ve geleceği olmayan bir süreç olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Böyle bir sürecin sosyal devlete yakışmadığını savunan bir partiyiz. 'Taşeron işçiliği bitireceğiz' dedik ve herkesin güvencesi toplu sözleşme yapma hakkı olacak. Bu haklar evrensel hukukun ön gördüğü haklardır. Bu haklarınızı oy verseniz de vermesenizde bu haklarınızı savunacağız. Bu ülkede herkesin huzurlu bir süreçle evine gitmesini istiyoruz. Bazı arkadaşların işine son verlimesi yaranın ne kadar derin olduğunu gösteriyor. Hakkını aramak ne zamandan beri baş kaldırı oldu. Diğer kamu işçileri hangi haklara sahipse bizde aynı haklara sahip olmak istiyoruz diyorsunuz; bundan doğal ne olabilir. Şu an geçici hükümet var. Biz konumumuz belli olduktan sonra ister iktidar ister muhalefet olalım savuncağız. Koalisyon görüşmeleri için gelirlerse verdiğimiz sözümüzün arkasındayız. Bunları kabul edenlerle oturup koalisyon yaparız. Ben verdiğim sözleri yerine getiremeyeceksem niye iktidar olalım ki? Haklı taleplerinizin en güçlü savunucularınızdan biri olacağız." Kılıçdaroğlu, ayrıca kimsenin ekmeğiyle oynamayacaklarının altını çizdi.

Kamu Taşeron İşçileri Kadrosunu İstiyor Platformu temsilcisi ise şunları kaydetti: "7 Haziran seçimleri öncesi kamuda taşeron işçiliğe son verileceği söylendi. Bu bizi umutlandırdı. Bunu yakından takip edeceğiz, üzerimize düşen her türlü çalışmayı yapacağız. Kamuda çalışan bütün taşeron işçilerinin asıl işçi olarak taşınmasını istiyoruz. Kamunun olmazsa olmaz işlerini yapıyoruz. Yanımızda çalışan kamudaki işçilerle aynı işi yapıyoruz. İş güvencelerinin sağlanmasını talep ediyoruz. Biran önce yasal çalışmalar yapılmasını istiyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.