Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu ve Fethi Yaşar “Büyük Yürüyüş”te bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Ankara’da düzenlediği “Büyük Yürüyüş” ile coşkuyla kutladı.Kızılay Güvenpark’tan Anıtkabir’e doğru parti otobüsünden çalan müzik ve marşlara eşlik ederek yürüyen...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu ve Fethi Yaşar “Büyük Yürüyüş”te bir araya geldi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Ankara’da düzenlediği “Büyük Yürüyüş” ile coşkuyla kutladı.
Kızılay Güvenpark’tan Anıtkabir’e doğru parti otobüsünden çalan müzik ve marşlara eşlik ederek yürüyen binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ile Ata’nın huzuruna çıktı. Artvin’in Şavşat ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısına uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı yürüyüşteki alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP lideri Kılıçdaroğlu, DİSK Başkanı Kani Beko, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ile kol kola yürüdü.
Gençlik Marşı’nı alandakilerle beraber seslendiren Kılıçdaroğlu, Anadolu Meydanı’nda parti otobüsü üzerinden vatandaşlara seslendi. Konuşmasına "Hepinize yürekten teşekkürler, Mustafa Kemal’in askerleri hoş geldiniz" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, “Mustafa Kemal’in askeri olarak tam bağımsızlık, bağımsız yargı ve herkesin yüzünün güldüğü bir Türkiye istiyoruz. Cumhuriyeti tam demokrasi ile taçlandırmak bizim namus görevimizdir ve bunu yapacağız. Ne dikta, ne darbe, yaşasın tam demokrasi diyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimi ile ’Egemenlik kayıtsız şartız milletindir.’ Cumhuriyet kanla, gözyaşı ile kuruldu. Cumhuriyeti beraber kurduk, beraber yaşatacağız. Birilerinin heveslerine asla ve asla Türkiye’yi mahkum ettirmeyeceğiz. Bunun mücadelesini yapacağız" ifadelerini kullandı.
Sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, “Daha düne kadar laikliği dinsizlik olarak tanımlıyorlardı, suçluyorlardı. Ama bugün anlaşıldı ki din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi laikliktir. Cumhuriyet’in kurucu değerlerinden olan laikliği daha da güçlendireceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Buradan hep birlikte Anıtkabir’e Atatürk’ün huzuruna gideceğiz. Söz vereceğiz, ’Senin devrimlerinin ve ilkelerinin bekçisi olacağız. Bunun için hiçbir şekilde, koşulda ödün vermeyeceğiz’ diye. Sonuna kadar, sapına kadar devrimci ruhunu yaşatacağız” dedi.
Sonrasında Yaşar ve partililerle birlikte Anıtkabir’e geçen Kılıçdaroğlu, burada Atatürk’ün mozolesine karanfiller bıraktı. Renkli görüntülere de sahne olan yürüyüşte küçük çocuklarıyla “Büyük Yürüyüş”e katılan anne ve babalar dikkat çekerken, asıl ilgiyi düğünlerinden çıkıp yürüyüşe katılan gelin ve damat çekti. “Tüm Türkiye’nin Zafer Bayramı’nı kutluyoruz” diyen gelin ve damat, “Bugün burada olmaktan gurur duyuyoruz. Anıtkabir’e Atamızın huzuruna gideceğiz, çok mutluyuz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.