Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den önemli mesajlar

15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyaset dünyasından art arda çok önemli açıklamalar geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den önemli mesajlar
Darbecilerin bombalaması nedeniyle 50 polisin şehit olduğu Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantıda yargıya ilişkin bir mutabakat sağlandığını söyleyerek, "Anayasada yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı konusunda yapılacak değişikliğe katkı vereceğiz" dedi. Devlet Bahçeli ise grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a seslenerek, "hainlere karşı aynı siperdeyiz, aynı gemideyiz, aynı çizgideyiz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada dün Cumhurbaşkanlığı Saray’ında düzenlene toplantı hakkında ilk kez konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Şu ifade çok önemliydi; Anayasanın ruhuna sadık kalarak görev yapan polis teşkilatımız hepimizin gözbebeği olmak durumundadır.

Onlar, biz rahat uyuyalım diye yeri geldiğinde canlarını feda eden kardeşlerimizdir.

Dolayısı ile polis teşkilatımızı güçlendirmek ve onlara gözümüz gibi bakmak hepimizin görevidir.

15 Temmuz akşamı yaşanan olay birden fazla ilki doğurdu. Bunlardan ilki demokrasiye bağlılık konusunda büyük bir ortak payda oluştu.

43 arkadaşımız havacılık dairesinde de 7 kardeşimiz burada şehit oldu. Onları asla unutmayacağız.

Bun Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması onların hayatlarını feda etmesiyle gerçekleşti.

FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Ama bütün siyasi partilerin demokrasi, hukukun üstünlüğü, liyakat esası konusunda ortak bir görüş oluşturmaları ok önemlidir.

Biz siyasetçiler olarak son derece mutluyuz böyle bir atmosferden. Umarız böyle devam eder.

SARAY’DAKİ GÖRÜŞME

Yapılan görüşmede muhalefet partilerine bilgi verildi. Biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik.

Yargı konusunda düzenlemelerin yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına gölge düşürdüğü bize hep söyleniyordu… Görüşmede bunu ifade ettik ve görüş birliğine varıldı.

Anayasa konusu dünkü yapılan zirvede gündeme geldi. Anayasada yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı konusunda yapılacak değişikliğe katkı vereceğiz

Fetullah Gülen’in kesinlikle Türkiye’ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak gösteriliyor ve “ben aklanmak istiyorum” diyorsa muhakkak teslim edilmesi lazım.

Bakanların iade için ABD’ye gitmesi bizim için çok önemli.

BAHÇELİ'DEN ÖNEMLİ SÖZLER

MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli de bugün TBMM Grup toplantısında önemli mesajlar verdi.

Bahçeli, Türkiye'nin zalimlere yem olamayacak kadar kudretli olduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanı artık derleyici, dengeliyici, toparlayıcı olsun ve birleştirici mesajlarla üstlendiği görevi yerine getirsin. Başbakan ve hükümeti de ayrım gözetmeksizin herkesi kucaklasın ve unutmasınlar ki hainlere karşı aynı siperdeyiz, aynı gemideyiz, aynı çizgideyiz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.