Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Vallahi dedikodudan bıktım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili ''Meclis Başkanlığı seçimi bitti. Eski hastalıklardan siyasetin kurtulması lazım. Vallahi bıktım, dedikodudan bıktım." dedi.CHP Genel...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu: Vallahi dedikodudan bıktım
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili ''Meclis Başkanlığı seçimi bitti. Eski hastalıklardan siyasetin kurtulması lazım. Vallahi bıktım, dedikodudan bıktım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul etti. Kılıçdaroğlu, kabulde gazetecilerin sorularını cevapladı.
'Meclis Başkanlığı seçimi konusundaki yapılan tartışmalara' ilişkin bir soruya Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi: "Meclis Başkanlığı seçimi bitti. Eski hastalıklardan siyasetin kurtulması lazım. Meclis Başkanı seçilmiştir, bitmiştir. Ben de aradım, kutladım. Meşruiyeti tartışılıyor mu; hayır. Gerisini vatandaşın takdirine bırakmak lazım. Bu kısır anlayıştan kurtulmak lazım. Vallahi bıktım, dedikodudan bıktım. Biz koalisyon için 14 maddelik ilkemizi açıkladık. O ilkelerimiz içindeki maddelerden biri de taşeron işçilik kaldırılması. Koalisyon için gelenlere bakın biz ilkelerimizi açıkladık, siz de açıklayın, oturalım konuşalım. Demokrasi uzlaşma kültürüdür, dayatma değildir. Ama kanayan bir yara varsa bunun da konuşulması lazım."

'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendirme yapmamasıyla' ilgili bir soruya da Kılıçdaroğlu, "Gecikme doğal bir gecikme değil. Sayın Cumhurbaşkanı bir an önce görevlendirme yapması lazım. Türkiye'nin uzun bir süre geçici hükümetle yönetilmesi doğru değil. Bir an önce hükümetin kurulması lazım. Seçime gidilecekse de uzun uzun beklemeye gerek yok. Koalisyon kurulamazsa bir an önce seçime gitmek lazım." dedi.

Hiçbir sorundan korkmadıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu sorun çözülmez demiyoruz, her sorun çözülür, akıl mantıkla çözülür. Devlet önyargıyla, kinle yönetilmez. Aslolan bir an önce hükümetin kurulmasıdır." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.