Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu, Şişli’de Nazım Hikmet Kültür Ve Sanat Evi Açılışına Katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hukuk devletinin altı oyuluyor. Cezasızlık kültürü yayılıyor, en adi suçlular ortalıkta geziyor. Ne yazık ki dürüst insanların başına gelmeyen kalmıyor’’ dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 22:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 22:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hukuk devletinin altı oyuluyor. Cezasızlık kültürü yayılıyor, en adi suçlular ortalıkta geziyor. Ne yazık ki dürüst insanların başına gelmeyen kalmıyor’’ dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Sanat Evi’nin açılışına katıldı. Açılış törenine Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz ile çok sayıda davetli katıldı.
Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, gelecek kuşaklara hizmet edecek bir merkezin açıldığını ifade ederek, ‘’Güzel İstanbul’umuza bu değerli kültür ve sanat evini kazandıranlara hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Bugün içinde bulunduğumuz bu yapı Nazım Hikmet ismine yakışan bir eser. Gelecek kuşaklara hizmet edecek bir merkezde bulunuyoruz” dedi.
Eğitim, kültür ve sanat alanında hizmet veren vakıf ve dernekler konusunda yetersiz kaldıklarını ifade ederek özeleştiri yapan Kılıçdaroğlu, “Eğitim, kültür ve sanat alanında daha çok vakıf ve dernek gibi kuruluşlara ihtiyacımız var. İçinde yaşadığımız ülkeye ve dünyaya karşı sorumluluğumuzu ancak böyle yerine getirebiliriz. Çocuklarımızı istismar eden yapılara teslim etmemeliyiz, etmeyeceğiz. Ailelerin yoksulluğunu kendi ideolojik formatlamasını yapmak için kullananlara karşı hareketsiz kalmamalıyız. Adalet, insan sevgisi, akıl ve bilime saygı gibi değerleri yok sayan, çocukların temiz kalbini kin, nefret ve düşmanlıkla dolduranlara karşı sivil toplum olarak sessiz kalmamalıyız. Özeleştirimizi de yapalım. Çok uzun zaman bu alanları ihmal ettik. Rahmetli Türkan Saylan’ın öncü hareketinden gereken dersi çıkaramadık. Şimdi yeniden başlamanın, bu alanda irade ve gücümüzü göstermenin tam zamanıdır. Sivil toplum ayağa kalkmalı ve Türkiye’ye karşı olan görevini çok daha büyük bir aşkla yerine getirmelidir” diye konuştu.
Karaman’da yaşanan olaydan hesap sormanın herkesin görevi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülmesinden Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur. İlk ve orta öğretim düzeyinde yurt ve pansiyon açmak Milli Eğitim Bakanlığının görevleri arasındadır. AK Parti ideolojik nedenlerle bilinçli olarak bu alanda bir boşluk yarattı. Eğitim ve öğretim faaliyetlerini devlet denetim dışına çıkararak eğitim bir anlamda kendi ideolojisine yakın militan yetiştirmeye amaçlayan dernek ve vakıflara teslim etti. Yoksul ailelerin çocukları taşımalı sistem ile şehir ve ilçe merkezlerinde eğitim almaya mecbur bırakıldı. Eğitimine devam etmek isteyen çocuklar belirli vakıf ve kuruluşlara yönlendirildi. Bu vakıf ve kuruluşların yasa dışı faaliyet göstermesine izin verildi. Denetim yapılmadı. Çocuklar bu kuruluşların insafına terk edildi. Türkiye’de binlerce, on binlerce yasadışı yurt ve ev kurdular. Bu ev ve yurtlarda yoksul ailelerin çocuklarını ne olduğu belirsiz insanların insafına terk ettiler. Çocuklar bilerek bu vakıfların kucağına itildi. Denetim mekanizmaları devre dışı bırakıldı. Bugün Karaman’da yaşadığımız olaylar işte bu tablonun doğal sonucudur. Bunun hesabını sormak bu ülkede yaşayan herkesin görevidir. Kimse bu pisliği bir sapığın üstüne atıp duramaz, o sapığa bu imkanı verenler sorumludur. Yasadışı yollarla ev veya yurt açanlar sorumludur. Görevini yerine getirmeyen Milli Eğitim Bakanı sorumludur. Denetim yapmayarak suç işleyen bir kişiye imkan sağlayan yani suçluyu kayıran o bakan bu işten sorumludur. Bütün bunları bilmesine rağmen sessiz kalan Başbakan, evet o da bu işten sorumludur. Bu ülkede yaşayan herkesin görevi de çocuklarımıza yönelen bu vahşetin hesabını sormaktır. Bunun sağı solu yok, şu partisi bu partisi yok. Ahlaklı her insan çocukların yanında durur, ahlaksızlarda hak ettikleri yerde bulunmaya devam ederler. Hepimiz tek vücut olarak bu hesabı sormak, Türkiye’yi bu utançtan kurtarmak zorundayız’’ diye konuştu.
Akademisyenlerin tutuklanmaları konusunda değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Aydınlar tutuklanıyor, gencecik akademisyenler hapse atılıyor. Gazeteciler hayatlarını mahkeme kapılarında geçiriyor. Tiyatrolar kapanıyor, sanat hayatlarına adeta darbe vuruluyor. Opera, bale adeta yok ediliyor. Hukuk devletini altı oyuluyor. Cezasızlık kültürü yayılıyor, en adi suçlular ortalıkta geziyor. Ne yazık ki dürüst insanların başına gelmeyen kalmıyor’’ dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz günün anlam ve önemine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na plaket takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.