Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Öğretmenlerin dövülmesini içime sindiremiyorum

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara’da "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü" düzenleyen Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) üyelerine yapılan polis müdahalesine sert sözlerle...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara’da "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü" düzenleyen Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) üyelerine yapılan polis müdahalesine sert sözlerle tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Bugün Ankara’da öğretmenlerimiz dövüldü, biber gazı atıldı. TOMA’larla tazyikli sularla rahatsız, edildiler. Bunu 21. yy Türkiye’sinde yaşayan bir siyasal partinin genel başkanı olarak içime sindiremiyorum. Bunu açıklıkla ifade etmek istiyorum Kimse öğretmenlerimizin kılına dahi dokunmamalı. Onları başımızın üstünde taşımalıyız. Öğretmenin şiddet gördüğü toplumda çocuklarımızı sağlıklı yetiştiremeyiz.” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Tunceli Eğitim Gönüllüleri ve Eğitimi Destekleme Derneği’nin öğrencilere burs desteği için düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinen Kılıçdaroğlu, böylesine amacı güzel bir gecede bulunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Hayatı boyunca eğitime yapılan yatırım dünyanın en verimli yatırımı olduğuna inandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Eğer bir çocuğu, kadını eğitirseniz, bir toplumu eğitirsiniz. Eğitim bu kadar önemli, yeni yeni mi keşfediyoruz bunu, hayır. İnsanlık çok eskilerden beri eğitimin önemini keşfetti. Eğitim elbette güzel bir şey ama eğitim olanakları olanlar için kolay. Bizim bir görevimiz daha var olanakları sınırlı olan çocuklarımıza eğitim için destek vermeliyiz. Tunceli çok varsılların yaşadığı kent değil, zaman zaman yoksulluğunda söz konusu olduğu bir kent. Çocuklarımız okuyorlar, üniversiteye gidiyorlar. Burs ihtiyaçları var bu ihtiyaçları karşılamak için hepimiz buradayız. Güzel bir amaç için buradayız. Umuyorum amacına uygun bir geceyi gerçekleştiririz.” diye konuştu.


‘İlim Çin’de de olsa bile git öğren’, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir inanış, felsefe, kültürden geldiklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, bugün Ankara’da öğretmenlere yapılan polis müdahalesine de tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Bugün Ankara’da öğretmenlerimiz dövüldü, biber gazı atıldı. TOMA’lar ile tazyikli sularla rahatsız edildiler. Bunu 21. yy Türkiye’sinde yaşayan bir siyasal partinin genel başkanı olarak içime sindiremiyorum. Bunu açıklıkla ifade etmek istiyorum Kimse öğretmenlerimizin kılına dahi dokunmamalı. Onları başımızın üstünde taşımalıyız. Öğretmenin şiddet gördüğü toplumda çocuklarımızı sağlıklı yetiştiremeyiz. Ben Tunceli’den yetişen birisiyim. Cumhuriyeti seviyorum, ülkemi seviyorum, Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyorum, ülkeme hizmet etmek istiyorum, bu topluma bütün Türkiye’ye hizmet etmek istiyorum. Bütün çocuklar bizim çocuklarımızdır, onların rahat okuyabilmeleri için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeliyiz. Bu amaçla buradayım, katkı vermek için buradayım. Bir çocuğumuzu dahi okulda rahat okuyabilecek mali olanağa kavuşturursak ne mutlu bize. Arzumuz her çocuğumuzun rahatlıkla okuyabileceği Türkiye’yi yeniden inşa etmek.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.