Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu öğretmenlere seslendi: Sesinizi yükseltin, hesap sorun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öğretmenlere, "Sevgili Öğretmenler, bugün sizin gününüz, içinizden geliyorsa kutlayın, gelmiyorsa ‘neden günümüzü kutlayamıyoruz’ diye sesinizi yükseltin, hesap sorun." diye seslendi.CHP lideri...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öğretmenlere, "Sevgili Öğretmenler, bugün sizin gününüz, içinizden geliyorsa kutlayın, gelmiyorsa ‘neden günümüzü kutlayamıyoruz’ diye sesinizi yükseltin, hesap sorun." diye seslendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Öğretmenler Günü mesajında "Sizi bu duruma düşürenlerden hesap sorun ki gelecekte Öğretmenler Gününü öğretmene yaraşır ve yakışır bir şekilde coşkuyla, gururla, mutlulukla kutlayalım. Böylece hem öğretmenlik gibi onur timsali kadrolarımıza hem de sınıflarımıza, öğrencilerimize, bilime, kadın erkek eşittir anlayışına, özgürlüğe, demokrasiye ve kardeşliğe ulaşalım." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bu sabah gazetelere bakarken bir öğretmenimizin, ‘Bu yıl da atanamadım annem; bu bayram sana kurbanı ben alacaktım, bizi kurban ettiler’ mesajını içim burkularak okudum. Bugün, 12 yıldan beri iktidar olan AKP’nin fiili ve fiziki Genel Başkanı, bin mi, iki bin mi, kaç odalı olduğu bile kamuoyundan gizlenen sarayında seçilmiş öğretmenlere resepsiyon verecek. İçine sindirerek resepsiyona katılacak seçilmiş öğretmenler Kaçak Saray’da el oğuştururken, sarayın dışında kalan öğretmenlerden 300 bini kadro bekleyecek. İşsizlikten bunalmış olanlar ise asgari ücret düzeyinde bir parayla ya sözleşmeli öğretmen olacaklar veya pazarcılık yapacaklar."

'EL ELE, OMUZ OMUZA BUNU BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM'

"Elbette bu çark böyle dönmeyecek." vurgusunu yapan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır’ dediği öğretmenler, kendilerine armağan edilen günün hakkını öğretmen bilinciyle verecekler ve kendilerini açlığa, işsizliğe mahkum edenlerden hesap soracaklar. Bu duygu ve düşüncelerle, yıllardır atanamadığı için boynu bükülen, sınıflarından, öğrencilerinden ayrı kalan, hak aradığı zaman zehirli gaz, toma ve cop ile karşılanan, kafası gözü yarılan, kodese tıkılarak dövülen eli öpülesi öğretmenlerimize diyorum ki, ‘Sevgili öğretmenlerimiz, bugün sizin gününüz. İçinizden geliyorsa kutlayın, gelmiyorsa neden günümüzü kutlayamıyoruz diye sesinizi yükseltin, hesap sorun. Hesap sorun ki gelecekte öğretmenler gününü öğretmene yaraşır ve yakışır bir şekilde coşkuyla, gururla, mutlulukla kutlayalım. Böylece hem öğretmenlik gibi onur timsali kadrolarımıza hem de sınıflarımıza, öğrencilerimize, bilime, kadın erkek eşittir anlayışına, özgürlüğe, demokrasiye ve kardeşliğe ulaşalım. El ele, omuz omuza bunu başaracağımıza inanıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.