Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: "Musul operasyonu başladı, Türkiye masanın dışında"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Musul operasyonuna ilişkin olarak, "Musul operasyonu başladı, Türkiye masanın dışında. Niye masanın dışında? Benim ağrıma gidiyor. Ben kendi ülkemin çıkarlarını korumak...

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2016 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2016 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Musul operasyonuna ilişkin olarak, "Musul operasyonu başladı, Türkiye masanın dışında. Niye masanın dışında? Benim ağrıma gidiyor. Ben kendi ülkemin çıkarlarını korumak zorundayım. Ama bu dış politika Türkiye’yi felakete sürüklüyor" dedi.
Silivri’de tarım kuruluşları ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada dış politikayı eleştirdi.
Dış politikanın milli olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yani iktidar ve muhalefetin beraber karar aldığı bir alandır dış politika. Dış politikada konuşurken gırtlağınızda 9 boğum olduğunu düşüneceksiniz, iç politikadaki gibi esip gürleyemezsiniz. Daha dikkatli konuşacaksınız. Başika’da askerlerimiz var. Olmalı mı olmalı. Niye gittik? IŞİD ile mücadele için gittik. Etmeli miyiz, evet etmeliyiz. Ama bir kişinin kalkıp Dubai televizyonuna yaptığı açılama her şeyi berbat etti. Mezhep endeksli bir dış politika çağrısını yaptı. Irak başbakanı dedi ki ‘Başika’dan çekilin.’ Çağrı yaptık Irak hükümetine biz orada Irak halkının güvenliği için oradayız, toprak bütünlüğüne saygılıyız. Ama birileri böyle konuşmadı" diye konuştu.
Musul operasyonu ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Musul operasyonu başladı, Türkiye masanın dışında. Niye masanın dışında? Benim ağrıma gidiyor. Ben kendi ülkemin çıkarlarını korumak zorundayım. Ama bu dış politika Türkiye’yi felakete sürüklüyor. Yanlış bir politika yürütüyoruz. Mısır ile kavga ettik. Mısır ile ne derdimiz var bizim. TIR’larımız Mısır’a giremiyor. Kim zarar gördü? Biz Mısır’a eski iki eski büyükelçimizi gönderdik. İlişkilerin düzeltmesi gerektiğini ifade ettik. Biz düzeltmeye onlar bozmaya çalışıyor. Dünyanın her tarafında kapının önüne bırakılan bir Türkiye var. Turist gelmiyor" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.