Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: IŞİD’in palazlanmasına sebep olan iktidarın örtülü desteğidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkes bilmektedir ki IŞİD’in palazlanmasına sebep olan iktidarın yanlış politikaları ve örtülü desteğidir."dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te Türk askerinin sınır dışına...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkes bilmektedir ki IŞİD’in palazlanmasına sebep olan iktidarın yanlış politikaları ve örtülü desteğidir."dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te Türk askerinin sınır dışına gönderilmesine izin veren tezkerenin görüşmesi öncesi yazılı açıklama yaptı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle: "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin IŞİD gibi barbar bir terör örgütüne ve etnik ayrımcılığa karşı durmaması veya desteklemesi söz konusu olamaz. Bu nedenle, tezkere tartışmaları vesilesiyle CHP’yi IŞİD yanlısı göstermeye çalışmak son derece abes ve kamuoyunda karşılığı olmayan nafile bir çabadan ibarettir. Zira herkes bilmektedir ki, IŞİD’in palazlanmasına sebep olan iktidarın yanlış politikaları ve örtülü desteğidir. Bu sebeple, CHP olarak IŞİD’le ve tüm terör örgütleriyle mücadele sürecinde, Milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve uluslararası camianın yanında olmaya devam edeceğiz. Hükümet’in IŞİD’i yoketme hedefi yerine, ülkemizi çok daha büyük tehlikelere sokacak maceralar peşinde olduğunun anlaşılması, CHP’nin bugün Meclis’te oylanacak tezkereye karşı olmasının tek nedenidir. Bu Hükümetin evlatlarımızı sonu belli olmayan maceralara sürüklemeye hakkı yoktur."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.