Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: “Fethullah Gülen’in kesinlikle Türkiye’ye iade edilmesi lazım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Fethullah Gülen’in kesinlikle Türkiye’ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fethullah Gülen ‘ben aklanmak istiyorum’ diyorsa...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Fethullah Gülen’in kesinlikle Türkiye’ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fethullah Gülen ‘ben aklanmak istiyorum’ diyorsa gelip Türkiye’de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde saldırıların hedefi olan ve 50 Özel Harekat polisinin şehit olduğu Gölbaşı Özel Hakerat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nu Ankara Emniyet Müdürü Celalettin Lekesiz, Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy ve Havacılık Daire Başkanı Uygar Elmastaşı karşıladı. Hayatını kaybeden polisler için başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, Özel Harekat’ın simgelerinden olan ve saldırıda zarar gören kartal heykeline kırmızı karanfil bırakıp dua etti. Daha sonra zarar gören yerleri gezen Kılıçdaroğlu, yetkililerden olay günü ile ilgili bilgi aldı.
Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen liderler zirvesine ilişkin değerlendirmeleri ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yeni anayasa konusundaki açıklamalarına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine şunları söyledi:
“Dün yapılan görüşme bizim demokrasi kültürümüz ve o kültürün gelişmesi açısından çok önemliydi. Türkiye bir devlet krizi yaşadı. Bir darbe girişimi söz konusu oldu ve dolayısıyla darbeye karşı hepimizin ortak tavır takınması, özellikle halkın bu konuda bütün duyarlılığını sokaklara çıkarak göstermesi çok önemliydi. Bu görüşmede muhalefet partilerine bilgi verildi ve aynı zamanda biz kendi görüşlerimizi ifade ettik. Anayasa konusunda yargı ile ilgili şikayetler bütün siyasi partilere gidiyordu. Yargı ile ilgili düzenlemelerin yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürdüğü, bunun değişmesi gerektiği bize ifade edildi. Bunu dün toplantıda yine ifade ettik ve görüş birliği sağlandı. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda anayasada yapılacak bir değişikliğe katkı vereceğiz. Umarım önümüzdeki günlerde siyasi partiler bir araya gelir ve bu sorunu çözmüş oluruz.”
FETÖ lideri Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Fethullah Gülen’in kesinlikle Türkiye’ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fethullah Gülen ‘ben aklanmak istiyorum’ diyorsa gelip Türkiye’de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. Bu konuda iade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi bizim açımızdan son derece olumlu. Fethullah Gülen’in Türkiye’ye teslim edilmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.