Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu; Davutoğlu koalisyon istiyor ama...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon kurmak istediğini fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buna izin vermediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ayrıca çözüm sürecinin bozulmasındaki en önemli sebebin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu; Davutoğlu koalisyon istiyor ama...
Kılıçdaroğlu, Habertürk TV’de Yavuz Semerci’nin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. Son günlerde Türkiye’de yaşanan terör olaylarına ve çözüm sürecine değinen Kılıçdaroğlu, “2015’te Dolmabahçe’de oturdular bir araya geldiler. Oturup konuştular. Birden bire Sayın Cumhurbaşkanı ‘ben o görüşmeleri saymıyorum’ dedi. Ülkeyi yöneten kim? Başbakan. Sorumlu kim? Başbakan. Oturma düzenine bile Sayın Erdoğan müdahale etti. Sayın Cumhurbaşkanı’ndan habersiz böyle bir açıklamayı yapamazlar. Şuanda Türkiye’de yaşadığımız reel politikaya aykırıdır.” ifadelerini kullandı.

'ÇÜZÜM SÜRECİNİN BOZULMASINDA Kİ EN ÖNEMLİ AKTÖR ERDOĞAN’DIR'

“Ne oldu da çözüm süreci bozuldu?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Bozulmasında ki en önemli aktör sayın Erdoğan’dır. Açıkça karşı çıktı özüm sürecine. Hangi gerekçe ile karşı çıktığını topluma anlatması lazım. Her bir şehidin hesabını vermesi lazım. Kan siyaseti yaparak seçime gidilmek isteniyorsa, eğer böyle bir amaç güdülüyorsa bunun bedeli çok ağır olur.” şeklinde cevap verdi.

'MHP HAYAL KIRIKLIĞI'

“MHP sizin için bir hayal kırıklığı oluşturdu mu?” sorusuna ‘Evet’ diyerek cevap veren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Hem teröre karşı en sert demeçleri vereceksiniz hem TBMM’de 32 çocuğumuz hayatını kaydettiği terör olayı dolayısıyla araştırmaya gerek yoktur diyeceksiniz. Ben bunu anlamıyorum. Bunun adı siyaset olamaz.”

'MHP İLE DE GÖRÜŞÜLSÜN'

Koalisyonu oluşturacak olan partilerin birbirlerine güvenmesi gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Belli başlıklar altında bizim görüşlerimiz sorular onları aktarıyoruz. Sayın Davutoğlu’na görev verilmiş, böyle bir süreç izliyor. MHP ile de görüşüldü. MHP ile de görüşülsün, biz görüşülmesini isteriz. Diğer partilerle de görüşülsün. Bizim açımızdan sorun yok.” diye konutu

'SAYIN DAVUTOĞLU OTURUP BİR KOALİSYON KURMAK İSTİYOR'

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti; “Bütün samimiyetimle söyleyeyim. Sayın Davutoğlu oturup bir koalisyon kurmak ve ülkeyi sorunlardan arındırmak istiyor. Bunu hissediyorum, buna inanıyorum. Fakat Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi izin vermiyor. Ortalığı karıştırıyor.”

 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.