Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: “Cumhuriyetin Kurucu Değerlerine Yeniden Dönme İhtiyacı Var”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetin kurucu değerlerine, kurucu ayarlarına yeniden dönme ihtiyacı var, dönmek zorundayız. Haksızlık yapanların yükseldiği değil, ahlaki düzeyleri yüksek olanların yükseldiği bir cumhuriyeti...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 22:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 22:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetin kurucu değerlerine, kurucu ayarlarına yeniden dönme ihtiyacı var, dönmek zorundayız. Haksızlık yapanların yükseldiği değil, ahlaki düzeyleri yüksek olanların yükseldiği bir cumhuriyeti inşa etmek istiyoruz” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği “Doğru Dürüst Hizmet Yolunda 7. Gurur Yılı” etkinliğine katıldı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi’nin yönetim anlayışının Türkiye’nin geneline yayılması gerektiğini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarında Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün gösterdiği kalkınma çabasının her dönem için örnek olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Mustafa Kemal Atatürk, ‘savaş meydanlarında kazanılan zaferler yetmez, cumhuriyetin devamlılığı için o zaferlerin ekonomik zaferlerle de taçlandırılması lazım’ diyor ve bunun mücadelesine giriyorlar. Kendi uçağını, kendi denizaltısını yapan, kendi fabrikalarını kuran, bütün ülkeyi demir ağlarla ören bir cumhuriyet oluşturuyorlar” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında yurt dışına uçak ihraç eden bir ülke olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetin kurucu değerlerine, kurucu ayarlarına yeniden dönme ihtiyacı var, dönmek zorundayız. Haksızlık yapanların yükseldiği değil, ahlaki düzeyleri yüksek olanların yükseldiği bir cumhuriyeti inşa etmek istiyoruz” diye konuştu.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, etkinlikte Yenimahalle Belediyesi’nin 7 yılda yaptığı yatırımlar ve projelerle ilgili sunum gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.