Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanlığı için Başbakan'la görüşmeyi hiç düşünmedim

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi aday belirleme toplantıları kapsamında Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Aday konusunda görüş alışverişi yapmak için sivil toplum...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanlığı için Başbakan'la görüşmeyi hiç düşünmedim
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi aday belirleme toplantıları kapsamında Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Aday konusunda görüş alışverişi yapmak için sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri ziyaret edeceklerini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir basın mensubunun ‘Başbakan'dan randevu almayı düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise “Doğrusunu isterseniz. Onu şu an hiç düşünmedim.” cevabını verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Nasıl bir Cumhurbaşkanı?’ konusunda görüş alışverişi yapmak için Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ne ziyarette bulundu. Başkan Şemsi Bayraktar tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, daha sonra ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için belirlenecek aday hakkında değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla daha önce Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret ederek onların görüşlerini aldıklarını söyledi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ni ziyaret ederek ‘Nasıl bir cumhurbaşkanına Türkiye ihtiyaç duyuyor, cumhurbaşkanı nasıl olmalıdır?’ sorularına cevap arayacaklarını belirten CHP lideri, bundan sonraki ziyaretlerini de siyasi partilere yapacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Onların görüşleri bizim için çok önemli. Onlar çiftçiyi temsil ediyorlar. Onların görüşlerini alacağız. Daha sonra bütün bu görüşleri aldıktan sonra siyasi parti liderleriyle görüşüp adayları belirleme konusunda biz de kendi yetkili organlarımızla oturup çalışacağız. Parlamento içi ve dışında bulunan siyasal partilerin liderlerini ziyaret etmeye özen göstereceğiz.” dedi. Bir basın mensubunun ‘Başbakan’dan da randevu alacak mısınız?’ sorusuna ilişkin ise “Doğrusunu isterseniz. Onu şu an hiç düşünmedim.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı seçimleri konusunda toplumun her kesimiyle fikir alışverişi yapacaklarına değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bizim yol haritamız belli. 5 buçuk milyon çiftçiyi dinlemeden biz kendi başımıza oturup cumhurbaşkanı adayı mı belirleyeceğiz. Bu doğru değil. Cumhurbaşkanın adayını toplumun tüm kesimlerini kucaklaması lazım. İsimler bazında bir tartışmanın bu aşamada doğru olmadığını düşünüyoruz. Önce biz cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin nasıl olacağını konuşmalıyız. Şaibeli bir cumhurbaşkanı olsun mu olmasın mı? Toplumun tüm kesimini kucaklayacak. Toplumun bir kesimini ötekileştiren mi olsun yoksa tüm kesimini kucaklayan biri mi olsun. Bunları soruyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan ve 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciası konusunda insanların madenlerde çalışmaya mecbur bırakıldığına değinen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Yer üstünde çalışırken insanlar neden yer altına çalışmaya başladılar. Hiçbir iş riski olmadan yer üstünde tarımda çalışırken büyük bir riski göze alıp neden yer altında çalışıyor bu işçiler. Neden tarımdan koparıldı bunlar. Belki üzerinde düşünmemiz gereken temel sorunlardan biri de bu.”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise Türk çiftçisinin temsilcisi olarak temennilerinin seçilecek olan cumhurbaşkanın başta tarım sektörü olmak üzere tüm sektörü ve bu sektörün paydaşlarını, mensuplarını kucaklayacak nitelikte olmasını beklediklerine değindi. Bayraktar, “Türkiye cumhurbaşkanını seçecek ve bu cumhurbaşkanımız milletimizin birliğini temsil edecek. Türkiye genç nüfusuyla başta tarım olmak üzere bütün sektörlerde potansiyeli olan bir ülke. 21. Yüzyıl Türkiye’sine ışık tutacak bilgi ve tecrübeye sahip olmasını bekliyoruz. Bölgede ve dünyada önemli bir yeri olan ülkemizin etkinliğini, saygınlığını uluslar arası ölçüde temsil edecek kabiliyette olmasını bekliyoruz.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.