Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu CHP’li belediyenin sergisini açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben öteden beri hep şunu savundum ve yine savunuyorum; eğer bir yeşil alan imara açılacaksa niçin referandum yapmıyoruz. Referandum yapalım, mahalle sakinlerine soralım”...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben öteden beri hep şunu savundum ve yine savunuyorum; eğer bir yeşil alan imara açılacaksa niçin referandum yapmıyoruz. Referandum yapalım, mahalle sakinlerine soralım” dedi.
“Cumhuriyet Halk Partisi Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor” projesi kapsamında Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin çalışmalarının yer aldığı sergi, CHP Genel Merkezinde düzenlenen törenle açıldı. Sergi açılışına CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Merhum Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, CHP’li milletvekilleri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve çok sayıda davetli katıldı. Burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Tepebaşı Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara değinerek, herkesin belediye başkanlarını çok iyi izlemesi gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Sorun iletildiği zaman eğer o sorunu çözmek için çaba harcıyorsa o belediye başkanımız başarılı bir belediye başkanıdır. Biz zaman zaman birbirimizi eleştirebiliriz ama şu tabloyu asla unutmamız gerekiyor. İnsanın mutlu olduğu günler de var üzüntülü olduğu günler de var. Üzüntüyü paylaşırsak, mutluluğu paylaşırsak emin olun bir kentte yaşamanın tadına varmış oluruz” diye konuştu.
“Eğer bir yeşil alan imara açılacaksa niçin referandum yapmıyoruz”
Yeşil alanların imara açılması konusuna değinen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ben öteden beri hep şunu savundum ve yine savunuyorum; eğer bir yeşil alan imara açılacaksa niçin referandum yapmıyoruz. Referandum yapalım, mahalle sakinlerine soralım; ‘şurayı biz yeşil alan mı yapalım, kalsın koruyalım mı, yoksa buraya bina mı yapalım.’ Yani yeşili ranta teslim etmeyelim. Talan edilen kentlerimiz var. İnsan üzülüyor. Nerede bir CHP’li belediye varsa emin olun, orada yeşile ve yeşilliğe parka özen gösterilir. Eğer nerede bir CHP’li belediye varsa hiçbir ayrım yapmaksızın kimliği ne olursa olsun, yaşamı ne olursa olsun, inancı ne olursa herkesi kucaklar. Belediye başkanlarımıza hep şunu söylemişimdir, ‘Seçildiğin güne kadar CHP’lisin. Seçildikten sonra da CHP’lisin ama hizmet ettiğin kente eğer tüm insanları kucaklamazsan o kentte ayrımcılığa yol açarsın.’ Bunu yapmayacaksınız. Herkesi kucaklayacaksınız. Bu bağlamda Eskişehir’i çok önemli bir marka olarak görüyoruz zaten. Bir Ankara’ya bakın betona dönüşen bir Ankara. Ama Ankara ile Bursa arasında çöldeki bir vaha gibi büyüyen, gelişen, güzelleşen bir Eskişehir’i görüyorsunuz.”
“Şu algıyı beslemek isterler, ‘CHP’li belediyeler hiç iş yapmıyor, hiç çalışmıyor"
CHP’li belediyelerin Türkiye’ye pek çok ilkleri getirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şu algıyı beslemek isterler, ‘CHP’li belediyeler hiç iş yapmıyor, hiç çalışmıyor.’ Ama bir kusurları var onu söyleyeyim. Yaptıklarını iyi anlatmıyorlar. Bizim temel amacımız yeşili bol caddeleri, yemyeşil insanları, güler yüzlü, sorunları çözülmüş bir kenti ayağa kaldırmak, bir kenti yaratmaktır. Bizim belediyelerimizin temel özelliği budur. Birileri yeşilliğin ne olduğunun farkında değil. ‘İki ağaç kesmekle kıyamet mi kopar’ diyor. Gereksiz yere iki ağaç kesmekle kıyamet kopabilir. Unutma, o ağaçlar da canlı. Her belediye başkanımız kentin sakinlerine hesap vermek zorundadır” ifadelerini kullandı.
Bir Parti Meclisi üyesinin "Keşke bu sergiyi burada değil de Kuğulu Park’ta gerçekleştirebilseydik. Daha fazla kişinin görebileceği bir alanda" dediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, bundan sonraki sunuşları orada yapabilmek için Çankaya Belediye Başkanı ile konuşacaklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.