Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: "Bütün dünya ile kavga ettik, turist bile gelmiyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bütün dünya ile kavga ettik. Turist bile gelmiyor. Hollanda’yla kavga ettik. Niçin? Evet oyunu arttırır mıyız diye Hollanda’yla kavga ettiler. Fatura kime çıktı? Hollanda’daki Türklere çıktı. Almanya’yla kavga ediyor fatura kime çıkıyor? Almanya’daki Türklere çıkıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bütün dünya ile kavga ettik. Turist bile gelmiyor. Hollanda’yla kavga ettik. Niçin? Evet oyunu arttırır mıyız diye Hollanda’yla kavga ettiler. Fatura kime çıktı? Hollanda’daki Türklere çıktı. Almanya’yla kavga ediyor fatura kime çıkıyor? Almanya’daki Türklere çıkıyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ata Köşk Oteli’nde Muhtarlar ve Hemşehri Dernekleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve TBMM CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de hazır bulundu.

Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında konuştuğuna değinen Kılıçdaroğlu, "Bizim bir girişimimiz olacak mı? Bizim girişimimiz falan olmayacak. Biz millete gidiyoruz. Millete anlatıyoruz. Vatandaşa anlatıyoruz. Süreç kısır tartışmaların olması gereken bir süreç değildir. Süreç oturup düşünme karar verme sürecidir. Ali bunu dedi ben cevap vereyim, Veli bunu dedi ben cevap vereyim. Oturup kavga edelim. Kavga edecek zaman değil, düşünecek zaman. Ne söylerlerse söylesinler. Elimizde 18 madde var oturup bakacağız. Söylüyorlar üstelik kaba bir dille söylüyorlar; ’Kılıçdaroğlu yalan söylüyor’ diye söylüyorlar. Ben de kendilerine her seferinde dilimde tüy bitti çağrı yapıyorum. Ben yalan söylüyorsam daha iyi ya, eline fırsat geçti. Alırsın 18 maddeyi senin istediğin televizyon kanalında bana gösterirsin sen bunu doğru söylemedin diye. Ben de mahcup olurum. Gel o zaman. Gelemiyor. Niye gelemiyorlar? Çünkü onlar da biliyor ki ben doğruları söylüyorum. Yoksa niye gelmesinler. Belki bu kampanyaya gerek bile kalmayacak. Biz mahcup olacağız oturacağız, onların söyledikleri doğru, bizim söylediğimiz yanlış çıkmış olacak. Gelin anlatın. Fransa’da oluyor, Japonya’da oluyor, Amerika’da oluyor, Hollanda’da, Fransa’da, İspanya’da oluyor Türkiye’ye gelince biz gelmeyiz. Öz güvenin mi yok kendine mi güvenmiyorsun. Ben biliyorum; özgüvenleri de yok kendilerine de güvenmiyorlar. Söylediklerinin tamamının doğru olmadığı, bizim söylediklerimizin de tamamının doğru olduğu çıkacak ortaya. Benim söylemem yetmez sizin de anlatmanız lazım. Her muhtarın, her kadının, her vatandaşın sorumluluğu var. Kapı kapı anlatmak zorundayız. Başka seçeneğimiz yok. Milletin istiklalini milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Gazi Mustafa Kemal milletin istiklalinden söz etmiş. Onlar ne diyorlar, ‘istikbal’ diyorlar, ‘istiklal’ demiyorlar. Kendi ikballeri için düşünüyorlar. Arada 180 derece fark var" ifadelerini kullandı.

“Bizim itiraz ettiğimiz nokta bu niye ömür boyu askerlikten muaf oluyor”

“18 yaşla ilgili bir kampanya ‘Kılıçdaroğlu gençlere karşı’ hayır arkadaşlar. Sorun şu, 18 yaşında milletvekili olacak eyvallah olsun ama niye ömür boyu askerlikten muaf oluyor. Bizim itiraz ettiğimiz nokta bu niye ömür boyu askerlikten muaf oluyor" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Garibanın çocuğu askere giderken El Bab’a göndermesini biliyorsun. PKK ile mücadele için eksi 35-40 derecede dağlarla taşlarda mücadele etmek için göndermesini biliyorsun. Birilerinin çocuğu 18 yaşında milletvekili ömür boyu askerlikten muaf olacak. Bu benim vicdanımı rahatsız ediyor. Bunu ben söylemedim ki bu anayasada yok. Ama bunu kendileri söylediler, ’18 yaşında milletvekili olsun askerlikten de muaf olsun.’ Niye muaf olsun. Askere gitse başımın üstüne hiçbir itirazım yok. Acaba bir yerlerden bir şey bulup da CHP’yi Kılıçdaroğlu’nu eleştirebilir miyiz? Böyle bakıyorlar. Biz bu halkımıza, bu millete söz verdik. Her yerde her ortamda doğruları söyleyeceğiz diye.”

Sandığa gidip oy kullanacak olan bütün vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Vicdanın buna evet diyorsa git evet oyunu kullan kardeşim. Vebali büyüktür. Vebale katlanırsın. Hayır böyle bir rezalet olamaz diyorsan, gidip hayır oyunu kullanacaksın” dedi.

“Atatürkçülüğü bize yanlış öğretiyorlar, çocuklarımıza da yanlış öğretiyorlar” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “Atatürkçülüğün iki temel ayağı vardır. ‘Birincisi özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ der. Bayrağımın altında hiç kimse müdahale etmeden ben kendi kaderimi belirlemeliyim. Ama ikinci ayak var o da önemlidir. Üreten Türkiye. Ne demiştir, bunu tanımlamak için, ‘Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça o ülkenin bağımsızlığı sağlanamaz’ demiştir” şeklinde konuştu.

"Evet oyunu arttırır mıyız diye Hollanda’yla kavga ettiler"

Hollanda ile yaşanan gerginliğe değinen Kılıçdaroğlu, “Bütün dünya ile kavga ettik. Turist bile gelmiyor. Hollanda’yla kavga ettik. Niçin? Evet oyunu arttırır mıyız diye Hollanda’yla kavga ettiler. Fatura kime çıktı? Hollanda’daki Türklere çıktı. Almanya’yla kavga ediyor fatura kime çıkıyor? Almanya’daki Türklere çıkıyor. Her seferinde fatura yurt dışında çalışan kardeşlerimize çıkıyor. Hollanda ile kavganın olduğu gün bir grup Karadenizli işadamı geldi beni ziyarete büyük bir tedirginlik içindeler. Ne oldu dedim? ‘Fındığımızı kime satacağız’ dediler. Doğru fındığa kime satacaklar? Domatesi satamıyorsun, biberi satamıyorsun o noktaya geldi bu mudur ülkeyi yönetmek? 2,5 yıl başkanlık sisteminin Türkiye’ye getirdiği fatura budur. Şimdi bu sistemi anayasal sistem haline getireceğiz. Bunlar doğru değil” dedi.

"Hem sandığa gitmeyip, hem şikayet etmek gibi bir kültürümüz olmamalı"

Çalışmalarının birinci ayağının sandığa gitmeyi teşvik etmek olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Hepimizin kesinlikle 16 Nisan’da sandığa gitmesi lazım. Komşuyu ikna edeceğiz onu da götüreceğiz. Bayram havası içinde sandığa gidip oyumuzu kullanacağız. Bu demokrasi için zorunludur. Hem sandığa gitmeyip, hem şikayet etmek gibi bir kültürümüz olmamalı. Gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. ‘Sandığa gideceğiz de sandıklara sahip çıkacak mısınız?’ bize soruyorlar. Hiç endişe etmeyin. Tek isteğimiz sandığa gitmek” ifadelerini kullandı.

“Ankara’nın neresinde olursa olsun alacağız sandığa götüreceğiz”

Gazilerle bir araya geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, tekerlikli sandalyedeki bir gazinin ‘Ben gitmek istiyorum oy kullanmak istiyorum ama araç lazım’ dediğini anlattı. Kılıçdaroğlu, "Çankaya Belediye Başkanımıza hemen dedim. ’Seçim günü alacaksınız sandığa götüreceksiniz. Oyunu kullanacak tekrar evine getireceksiniz.’ Tanıdığınız engelli varsa, sandığa gitmekte zorluk çekiyorsa haber vereceksiniz Yenimahalle Belediye Başkanımız da burada, Çankaya Belediye Başkanımız da burada. Ankara’nın neresinde olursa olsun alacağız sandığa götüreceğiz. Oyunu kullanacak. Evine götürüp teslim edeceğiz. Bu bizim vatandaşlık görevimizdir”açıklamasında bulundu.

“Terör bitecekse ortak mücadeleyle, ortak tavırla bitecektir”

Konuşmasında, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli’nin kuzeni Onur Deniz’in Hakkari’de şehit olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, “Terörün olmamasını isteriz. Bu acılar gerçekten yüreklerimizi yakıyor. Teröre karşı hep birlikte bütün siyasi partilerin ortak tavır takınması, ortak mücadele etmesi gerekir. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Terör bitecekse ortak mücadeleyle, ortak tavırla bitecektir. Terör örgütlerine karşı nereden, kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun herkesin açık net amasız fakatsız tavır koyması lazım” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.