Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Bizde Dreyfus çok, Emile Zola yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa’da 1890’da yaşanan Dreyfus davasını hatırlatarak, “Bizde Dreyfus çok, Emile Zola yok.” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu: Bizde Dreyfus çok, Emile Zola yok
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa’da 1890’da yaşanan Dreyfus davasını hatırlatarak, “Bizde Dreyfus çok, Emile Zola yok.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Fransa’da 1890’da yaşanan Dreyfus davasını örnek gösterdi. Başta Emile Zola olmak üzere Fransa’nın aydınlarının haksızlığa karşı geldiğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Bizde Dreyfus çok, Emile Zola yok.” diye konuştu. Türkiye’deki aydınları yapılan haksızlıklara karşı seslerini yükseltmedikleri gerekçesi ile eleştiren Kılıçdaroğlu, “Emile Zola bir kişi haksızlığa uğradı diye bütün dünyaya ilan ediyorsa ve sonuç alıyorsa, senin ülkende her gün her saat onlarca kişi haksızlığa uğruyor. Hapishanelerde sürünüyor. Senin sesin bile çıkmıyor. Ne biçim aydınsın sen.” dedi.

Darbelerden en çok CHP’nin zarar gördüğünü ileri süren Kılıçdaroğlu, Balyoz davası ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Dijital verilerle ilgili bazı tespitlerde bulundu. Delillerin hiçbir zaman tartışma konusu yapılmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Hukuk fakültesinin arka kapısından çıkan bir öğrenci emin olun, bunlardan daha iyi adalet dağıtır.” şeklinde konuştu.

“KANUNİ’NİN ELİNDE CEP TELEFONU GÖRÜRSENİZ, NE KADAR SAÇMA DERSİNİZ”

Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi: “Sinemaya gidiyorsunuz tarihi film izlemeye. Mekan karanlık ve kendinizi o tarihi atmosferin içinde buluyorsunuz… Ama filmde Kanuni Sultan Süleyman’ı elinde cep telefonu ile konuşurken görürseniz, ammada saçma dersiniz. Veya yanlış hatırlamıyorsam, Truva filminde idi… Giysilere, mekana, konuşmaya bakıyorsunuz, o dönem ama havadan bir uçak gidiyor. Oysa o dönemde uçak yoktu. Şimdi bizim bu iddianameler de buna benziyor. Ne kadar uydurma şey varsa bunun içine konmuş. Ama biz 21. yüzyıldayız ve akıl ile mantık ile hareket etmek durumundayız. En ufak bir kuşkuya yer vermeden adaleti sağlamak durumundayız. Kuşku üzerine adalet olmaz, inad üzerine adalet olmaz. Böyle bir adalet sağlarsanız bu başka bir şey olur. Onun için olmayan yazı karakterleri var, olmayan sokaklar var, olmayan caddeler var. O tarihte hayatta olmayan insanlar var ve bunun üzerine iddianame kuruyor, kişileri mahkum ediyorsunuz. Peki ne oldu? Dünyaya rezil oldular.”

Türkiye’deki aydınlara da yüklenen Kılıçdaroğlu, “Bizim Emile Zola’mız yok. Ama pırıl pırıl Gezi gençliğimiz var.” ifadesini kullandı.

ODTÜ OLAYLARI

ODTÜ olaylarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Onların birikimleri o üniversiteye girmeye yetmez. Ama nasıl giriyorlar? Tank ile sopa ile giriyorlar, yani kaba güç ile giriyorlar. Kaba güç orman adamının görevidir… Okullarına sahip çıkıyorlar, gurur duymalısınız. Gece yarısı baskın düzenliyorsunuz. Devlet bir kamu kurumuna baskın mı düzenler. Eşkiyalık değil mi bu? Rahmetli İnönü ne demişti: Eşkıya’nın bu gece ne yapacağı belli olmaz. Eşkıya o dönemin lafı idi. Şimdi diktatörden bahsediyoruz… Bizim söyleyeceğimiz sadece şu: zulmün artsın ki bu insanların yakasından düş… Dünyada saygın bir üniversite. Sen uzaya alet gönderirken ODTÜ’den gönderiyorsun. O adamların önünde ilik ilikleyeceksin sen.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.