Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kendini kürsüye kelepçeledi! Meclis fena karıştı...

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda kendisini Meclis kürsüsündeki mikrofona kelepçelemesinin ardından gergin anlar yaşandı. HDP'li kadın milletvekili ile AK Partili kadın milletvekili birbirine girdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2017 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2017 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kendini kürsüye kelepçeledi! Meclis fena karıştı...

TBMM bugün ilginç bir eyleme sahne oldu. Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri yapılırken, kendisini Meclis kürsüsünde mikrofona kelepçeledi.

Nazlıaka'nın protestosunun uzun bir süre devam etmesinin ardından AK Partili kadınmilletvekilleri kürsüye gelerek Nazlıaka'yı ikna etmeye çalıştı. Bu sırada tartışma büyüdü ve arbede yaşanmaya başladı. Çıkan arbededen dolayı Nazlıaka'nın kolundan yaralandığı öğrenildi.

CHP'Lİ PAVEY YERE DÜŞTÜ

Arbedenin büyümesinin ardından HDP’li kadın milletvekilleri ile AK Partili kadın milletvekilleri birbirine girdi.

Bu sırada CHP'li Şafak Pavey yere düştü. Aylin Nazlıaka muhalefet kulisine çıkarıldı. 

CHP'li milletvekillerinin desteğiyle sakinleşmeye çalışan Nazlıaka, 'Acı olan bana müdahale edenler AK Partili kadın vekillerdi. Oysa Cumhuriyetten önce biz kadınlar yok sayılıyorduk, oy bile veremiyorduk. Onların da bizlerin de Meclis'te olmasını sağlayan Cumhuriyet rejimini değiştirmeye çalışıyorlar. Saçlarımı çektiler, Şafak Hanım yere düştü. Ben orada özellikle MHP'li seçmene mesaj vermek, dikkatlerini çekmek için bu eylemi yaptım.' dedi.

Şafak Pavey de daha sonra Aylin Nazlıaka'nın yanına geldi. 

CHP'Lİ PAVEY: GÖZLERİ DÖNMÜŞ GİBİ SALDIRDILAR

Yere düşen CHP'li Şafak Pavey ise şu açıklamayı yaptı:

Gözleri dönmüş şekilde hepimize saldırdılar. Bu saldırı Anayasa geçtikten sonra bizlere yapacaklarının ayak izlerini gösteriyor. Ben kürsünün oradaydım. AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç önce vurmak istedi. Araya HDP vekili Burcu Çelik Özkan girdi. Onun saçlarını çektiler. Enç, beni itti, yere düştüm. Diğer vekili saçından sürüklediler. Gözleri dönmüş gibi hepimize saldırdılar. Zaten görüntülerde de bunları göreceksiniz.

GENEL KURULA ARA VERİLDİ

Öte yandan genel kurula ara verildi ve gazeteciler de salondan çıkarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.