Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kart: 17 polise gözaltı algı oluşturma ve gündem saptırma amaçlı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bazı polislere yönelik usulsüz taltif verildiği iddiasıyla yürüttüğü soruşturmayı değerlendirdi. 17 polise yönelik çalışmanın...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bazı polislere yönelik usulsüz taltif verildiği iddiasıyla yürüttüğü soruşturmayı değerlendirdi. 17 polise yönelik çalışmanın maddi gerçeğe ulaşmak yerine emniyet üzerinden algı yaratma çalışmaların parçası olduğunu, kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve gündemi saptırma amacıyla yapıldığını dile getiren Kart, Emniyet bünyesindeki taltif ödemelerinin öteden beri sorunlu olduğunu ifade etti.

    Taltif yönteminin çoğu zaman amacı dışında, haksız ve adaletsiz bir şekilde kullanıldığını, konjonktüre uygun olarak ve siyasi irade tarafından kişisel ve siyasi amaçlarla istismar edildiğini savunan Kart, hükümet, kendisinin sebebiyet verdiği ve oluşturduğu suç ilişkilerini, delilleri tahrif ederek yeni delil üreterek, yeni soruşturmalar açarak, doğmuş olan suç delillerini yok etme ve gündem oluşturma amacına yönelik olan yeni bir girişimde bulunduğunu vurguladı.

    Gazetelerin ortaokul ve liselerde başörtüsünün serbest bırakılması ile ilgili soruları üzerine ise Kart, yönetmelik değişikliğini hükümetin suçlarını, dirayetsizlerini ve öngörüsüzlüklerini örtmek amacıyla yaptığını kaydetti. "O yolsuzluklar, o hukuksuzlar, o Türkiye'nin ulusal çıkarlarını tehlike altına alan gelişmeler o kadar yoğunlaştı ki, hiçbir örtüyle bunların üstü örtülemez." diyen Kart, "Oyun çocuklarının bedenleri, onların örtüleri üzerinden acımasızca siyaset yapan, buna tenezzül eden bir kadrodan söz ediyoruz. Sıkıştılar, iç politikada sıkıştılar, dış politikada sıkıştılar. Bütün suçlarının, dirayetsizliklerinin, öngörüsüzlüklerinin kamuoyunda tartışılmasını önlemek adına o küçük çocuklarımızın masum bedenleri üzerinden toplumu ayrıştırmaktan kaçınmayan bir kadro Türkiye'yi yönetiyor. Oyun çocukları üzerinden, onların özgürlükleri ve bedenleri üzerinden o çocukları acımasızsa Taliban anlayışıyla, IŞİD anlayışıyla kullanan bir kadro ile karşı karşıyayız. Bugün aslında bu kararla Taliban anlayışlarını, IŞİD anlayışlarını, o iklimi yarattıklarını itiraf ettiler. Bir suçüstü tablosudur bu." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.