Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Bağlı Taşeron İşçilerin Kadroya Alınmasına Yönelik Ek Protokol İmzalandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Teröre inat daha çok yol yapacağız, daha çok köprü yapacağız. Dünyanın en büyük projelerini bu aziz millete yakışır şekilde gururla yapacağız. Türkiye’nin gücünü...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Teröre inat daha çok yol yapacağız, daha çok köprü yapacağız. Dünyanın en büyük projelerini bu aziz millete yakışır şekilde gururla yapacağız. Türkiye’nin gücünü görmezden görmeye çalışanlar, Türkiye’nin gücünü sınamaya kalkanlar 780 bin km vatan toprağının her köşesinde yükselen eserlere baksınlar" dedi.
Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Bağlı Taşeron İşçilerin Kadroya Alınmasına İlişkin Ek Protokol imza töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Yol-İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın katılımıyla gerçekleşti. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende konuşan Bakan Soylu, "Biz büyüyen Türkiye lafını çok duyduk bu doğru, biz yükselen Türkiye lafını çok duyduk bu da doğru, biz güçlü Türkiye lafını çok duyduk ama hepimizin arzu ettiği paylaşan bir Türkiye’ydi. Var ki paylaşacaksın, olmazsa neyi paylaşacaksın? Bir taraftan zenginleşen, bir taraftan büyüyen, bir taraftan özgürleşen, bir taraftan meseleleri halının altına süpürmeyen, bir taraftan dünyaya Türkiye’nin ne olduğunu göstermeye yönelik bir tabloyu ortaya koyuyoruz" ifadelerini kullandı.
"BİR TARAFTAN TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ AMA DİĞER TARAFTAN MİLLETİMİZE VERDİĞİMİZ TAAHHÜTLERİ HARFİYEN YERİNE GETİRİYORUZ"
Hedefin açık ve net olduğunu vurgulayan Soylu, "Bizi istikametimizden hiçbir şey vazgeçiremeyecektir. İstikametimizden bizi vazgeçirmek için, demokrasiyi Türkiye’de etkisiz kılabilmek için her şeyi yapmaya çalışıyorlar bunun farkındayız. Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz ama diğer taraftan da işimizi, gücümüzü, milletimize vermiş olduğumuz taahhütleri harfiyen yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugün de 29 Nisan’da 6 bin 417 kardeşimizle yaptığımız sözleşmenin bugün hep birlikte 3 bin 500 kişi ile devam ettirme ve ortak bir protokolle çalışma hayatımıza yeni bir nefes verme konusundaki iddiayı burada hep beraber imza edeceğiz" şeklinde konuştu.
Seçimden önce alt işverenlerde çalışanları, asıl işçileri kadroya alabilme konusunda bir iddiayı ortaya koyduklarını belirten Soylu, "Şimdi asıl işçiler deği,l yardımcı işçileri de kamuda istihdam ettirmeye yönelik bir anlayışı gerçekleştiriyoruz. Biz bu memleketin evladıyız. Yüz yüze baktığımız, aynı camide omuz omuza namaz kıldığımız hiçbir insana yanlış yapmadık, yapmayız" dedi.
"3 BİN 500 ARKADAŞIMIZLA BERABER SAYI 9 BİN 917’YE ULAŞMIŞ OLUYOR"
"Bugün Karayolları’nın asli kadrosuna geçecek 3 bin 500 arkadaşımızla birlikte Karayolları ailesi daha da büyüyor" diyerek konuşmasına başlayan Bakan Binali Yıldırım ise şunları kaydetti:
"Gelişen, büyüyen, kalkınan Türkiye’nin daha çok yol yapması daha çok köprü yapması, halkımızın, milletimizin geleceğini inşa etmek demektir. Bu ana gelişimiz o kadar kolay olmadı, geriye yönelik ciddi yıllar alan bir çaba var. İlgili bakanlıklarla bizler sürekli bu meseleyi konuştuk. Bizim inancımız şudur; aynı işi yapıyorsa bütün çalışanlar aynı şekilde muamele görmelidir. Kamudaki bütün taşeron elemanlarının devlet kadrolarında asli işlerini yapacak şekilde bir sürekli statüye getirilmeleri kamu adına AK Parti’nin yeni dönemdeki taahhüdüdür. Bu taahhüdü geçtiğimiz 30 Nisan’da 6 bin 417 arkadaşımız için Başbakanımız ilan etti ve bugün törende 3 bin 500 arkadaşımızla beraber sayı 9 bin 917’ye ulaşmış oluyor. Bu konudaki söz verdiğimiz vaadimizi adım adım yerine getiriyoruz."
"SİZ KUYU KAZANLARDAN DEĞİL TÜRKİYE’NİN YÜZÜNÜ AĞARTANLARSINIZ"
Karayolları çalışanlarına "Siz kuyu kazanlardan değil, yıkanlardan değil, tünel yapanlardan, köprü yapanlardan Türkiye’nin yüzünü ağartanlarsınız" diyen Bakan Yıldırım, "Teröre inat daha çok yol yapacağız, daha çok köprü yapacağız. Dünyanın en büyük projelerini bu aziz millete yakışır şekilde gururla yapacağız. Türkiye’nin gücünü görmezden görmeye çalışanlar, Türkiye’nin gücünü sınamaya kalkanlar 780 bin km vatan toprağının her köşesinde yükselen eserlere baksınlar" diye konuştu.
"TERÖR GÜNDEMİN EN SONUNA DÜŞENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM"
Türkiye’nin şimdiden 2023 hedeflerine yaklaştığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkemizin ilerlemesine taş koyanların canlarına okuyacağız. Terör bu ülkede gündemin en son sırasına düşünceye kadar bu mücadele amansız devam edecektir. Bize düşen görev şehitlerimizin ruhlarını şad etmek için o yıkılan yolları, kazılan çukurları tekrar en güzel şekilde ihya etmek, çukurları kapatıp en güzel yolları yeniden yapmaktır."
Türk-İş Başkanı Atalay ise, 1 Mayıs’ta ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı günlerden dolayı Çanakkale’de olacaklarını, sorunlarını ve sıkıntılarını Türkiye’ye buradan duyuracaklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Bağlı Taşeron İşçilerin Kadroya Alınmasına İlişkin Ek Protokol imzalandı. Çalışma Bakanı Soylu, tören sonrasında gazetecilerin DİSK’in 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamasına yönelik sorularına ise cevap vermedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.