Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karapapaklar Sivas’ta Buluştu

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT),İstanbul ve Bursa’da gerçekleştirdiği kültür kurultaylarından sonra Sivas’ta da bir organizasyon düzenledi.Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) İstanbul ve Bursa’da gerçekleştirdiği kültür...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT),İstanbul ve Bursa’da gerçekleştirdiği kültür kurultaylarından sonra Sivas’ta da bir organizasyon düzenledi.
Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) İstanbul ve Bursa’da gerçekleştirdiği kültür kurultaylarından sonra bu defa Sivas’ta bir organizasyon düzenledi. KARPAT tarafından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) konferans salonunda gerçekleştirilen Sivas Kültür Kurultayı’na KARPAT Kurucu Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Karapapak Türkü katıldı. Kurultay saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda Azerbaycan ve Gürcistan’dan gelen sanatçı, aşıklar ve halk ozanları yer aldı. Etkinlikte konuşan Dünya Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, "Bugün gerçekten güzel bir tören oldu. Güzel bir kğltür etkinliği oldu. Daha önce Bursa ve İstanbul’da düzenlediğimiz kültürel faaliyetler serisine bir yenisini eklemiş olduk. Sivas’taki Karapapaklar, bundan tam 180 yıl önce gelmişler ama kimi bir köyde kimi bir kasabada kalmış. Kars’takilerden Muş’takilerden genellikle uzak kalmışlar kendi aralarında da bütün kalamamışlar. Bu yönüyle ilk defa Sivas Karapapakları bu etkinlikle bir araya gelmiş oldular. Azerbaycan’dan çok kıymetli sanatçıların varlığıyla bu etkinlik taçlanmış oldu. Bugün mükemmel bir program yaptık. Sivasspor’un maçı olmasına rağmen bazı siyasi partilerinde etkinliklerinin olmasına rağmen yine salonumuzu doldurduk. İlk olduğu için çoğu kişinin haberi olmadı. Ben inanıyorum ikinci kez yaptığımızda 5 bin kişiyle 3 bin kişiyle bu kurultayı yapacağız. Nerede Karapapaklar varsa orada biz bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Hatta Türkiye’de de sınırlı kalmayacak. Zaten irtibatımız var devamlı gidip geliyoruz Borçalı’yala Bakü’yle Kazakistan’la Dağıstan’la bir gönül köprüsü oluşturacağız. Biz bu faaliyetleri yaparken bütün Türk dünyasının birliğini de hedefliyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.