Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Karaoğlan" ölümünün 10. yılında anıldı

Çankaya Belediyesi, ölümünün 10’uncu yıldönümünde “Karaoğlan” Bülent Ecevit’i bir dizi etkinlikle andı.Çankaya Belediyesi Galeri Kara’da "Yaralı Güvercin" karma fotoğraf sergisi ile başlayan etkinlikler, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Karaoğlan" ölümünün 10. yılında anıldı
Çankaya Belediyesi, ölümünün 10’uncu yıldönümünde “Karaoğlan” Bülent Ecevit’i bir dizi etkinlikle andı.
Çankaya Belediyesi Galeri Kara’da "Yaralı Güvercin" karma fotoğraf sergisi ile başlayan etkinlikler, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Çankaya Belediyesi ile Rahşan ve Bülent Ecevit Bilim Kültür ve Sanat Vakfı’nın birlikte düzenlediği anma paneli ile sürdü.
Açılışa eski milletvekillerin yanı sıra Ecevit’in başbakanlığı döneminde bakanlığını yapan, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici de katıldı. 9 Kasım’a kadar ziyaretçilere açık olacak sergide, Ecevit’in tüm yaşamı fotoğrafların penceresinden, Çankayalılara anlatılacak.
Türkiye tarihine iz bırakan Ecevit’i anlattılar
Sergi açılışının ardından anma programı, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) düzenlenen panelle devam etti. Rahşan ve Bülent Ecevit Bilim Kültür ve Sanat Vakfı’nın Çankaya Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği etkinlik, Rahşan Ecevit’in açılış konuşmasıyla başladı. Ecevit, konuşmasında, vakfa ve anma törenine desteği için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür etti. Bilim Kültür ve Sanat Vakfı’nın kuruluşu ve yaptığı çalışmalar ile ilgili katılımcılara bilgi veren Rahşan Ecevit, vakfın Ecevit’in en önemli miraslarından biri olduğunu söyledi.
Açılış konuşması sonrası başlayan panele, CHP eski Genel Başkanı, gazeteci Altan Öymen, İzmir Milletvekili gazeteci ve yazar Mustafa Balbay, Türk Zeka Vakfı Kurucu Başkanı ve siyasetçi Emrehan Halıcı, Rahşan ve Bülent Ecevit Bilim Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Derici ve Büyükelçi Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar, siyasetçi, devlet adamı, şair ve gazeteci Bülent Ecevit’i anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.