Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karakaya: Rant ve Talan Ekonomisi (RTE) üretim ekonomisine dönüştürülmeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ‘Rant ve Talan Ekonomisi (RTE)’ diye tanımladığı ekonominin, acilen üretim ekonomisine dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.Nallıhan Olağan İlçe Kongresi’ne...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ‘Rant ve Talan Ekonomisi (RTE)’ diye tanımladığı ekonominin, acilen üretim ekonomisine dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Nallıhan Olağan İlçe Kongresi’ne katılan Mevlüt Karakaya, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı ‘Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programları-Eylem Planı’na işaret etti. Planda, 25 alanda öncelikli dönüşüm öngörüldüğünü belirten MHP’li Karakaya, “Başbakan'ın yaptığı da hükümet sıkıştıkça bu programlarla ilgili detaylar anlamına gelen, birçoğu da eften püften, eylemleri açıklamaktan ibarettir. Aslında bu açıklamaların tek bir amacı var oda piyasalara, iş ve ekonomi çevrelerine bir şeyler yapıyoruz, PKK ile açılım müzakereleri arasında bakın ekonomi ile de ilgileniyoruz göndermesidir. Bunun davranışsal ekonomi açısından olumlu sonuçları da olabilir. Eğer Başbakan ve ekonomi yönetimi gerçekten samimi iseler ve 25 alanda öncelikli dönüşüm programlarıyla hedeflediklerine ulaşmak istiyorlarsa; acilen bir “Acil Dönüşüm Programı” uygulamalıdırlar. Bu dönüşüm, yıllardır hüküm sürmekte olan, Rant ve Talan Ekonomisi’nin (RTE) Üretim Ekonomisi’ne dönüştürülmesi şekline olmalıdır.” şeklinde konuştu.

“AKP İKTİDARLARININ YANLIŞ VE YANLI EKONOMİ POLİTİKALARININ BİR SONUCUDUR”

Öncelikli dönüşüm programlarını ve hedefleri incelendiğinde, 12 yıllık AK Parti iktidarlarının ekonomi alanında hiçbir yapısal sorunu çözemediğini gördüklerini vurgulayan Karakaya, şöyle devam etti: “Sayın Başbakan ve ekonomi yönetimi aslında şecaat arz ederken sirkatin söylüyorlar. 25 alanda öncelikli dönüşüm programı uygulayacağız derken; aslında bu süre içerisinde çözüme kavuşturamadıklarını da itiraf etmektedirler. Bugün dönüşüm yapacaklarını söyledikleri birçok yapısal sorun aslında AKP iktidarlarının yanlış ve yanlı ekonomi politikalarının bir sonucudur.” diye konuştu.

AK PARTİ İKTİDARINA SORULAR

AK Parti iktidarlarının yıllarca uyguladıkları “düşük kur-yüksek reel faiz” politikalarıyla üretim ve ihracatın “yüksek düzeyde ithalata bağımlı hale gelmedi mi?” diye soran Karakaya, diğer sorularını; “Tüketime dayalı büyüme modeli uygulayarak iç tasarruf oranlarını dip yaptıran AKP iktidarları değil midir? Milyarları aşan saraylar inşa ederek, milyon TL’lik makam arabalarına binerek, örtülü ödenekleri katlayarak, daha nice gereksiz kamu harcamalarıyla en büyük israfçı AKP iktidarları değil mi? Varlık barışlarıyla, nereden buldun yasalarını kaldırmalarıyla, kurulan para havuzlarıyla, ayakkabı kutularında milyonlarca hayır(!) dövizleriyle, dolar dolusu çikolata kutuları ve elbise kılıflarıyla, daha kim bilir nelerle en büyük kayıt dışılık ve yolsuzluk iddiaları AKP iktidarlarında yaşanmadı mı?” diye sıraladı.

“ACİLEN BİR ‘ACİL DÖNÜŞÜM PROGRAMI’ UYGULANMALIDIR”

Mevlüt Karakaya, örnekleri çoğaltmanın mümkün olduğunu belirterek, “Ancak, amacımız sorumlu bir muhalefet anlayışı çerçevesinde 25 alanda öngörülen dönüşüm programlarını eleştirmekten ziyade, bunların amaç ve hedeflerine ulaşmasını sağlayacak yolları göstermektir. Eğer Başbakan ve ekonomi yönetimi gerçekten samimi iseler ve 25 alanda öncelikli dönüşüm programlarıyla hedeflediklerine ulaşmak istiyorlarsa; acilen bir “Acil Dönüşüm Programı” uygulamalıdırlar. Bu dönüşüm, yıllardır hüküm sürmekte olan, Rant ve Talan Ekonomisi (RTE)’nin Üretim Ekonomisi’ne dönüştürülmesi şekline olmalıdır.“ düşüncesini aktardı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.