Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadeniz Yerel Çevre Platformları, TBMM'de dertlerini anlattı

CHP İstanbul Milletvekili Melda Okur, Karadeniz’deki yerel termik platformdaki vatandaşlarla birlikte Meclis bahçesinde basın toplantısı düzenledi. "Termiksiz yaşam istiyorum" pankartlarının açıldığı toplantıda, platform sözcüleri kendi...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İstanbul Milletvekili Melda Okur, Karadeniz’deki yerel termik platformdaki vatandaşlarla birlikte Meclis bahçesinde basın toplantısı düzenledi. "Termiksiz yaşam istiyorum" pankartlarının açıldığı toplantıda, platform sözcüleri kendi bölgelerindeki sorunlar hakkında bilgi verdiler. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptıkları görüşmede özellikle Karadeniz'deki çevre sorunlarını incelemek amacıyla bir komisyon kurulması için talimat verdiğini açıklayan Okur, adım adım bölgeyi gezip bir rapor hazırlayacaklarını ifade etti.

Heyetin Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ile Çevre Komisyonu başkanlarıyla da görüştüğünü ve brifing verdiğini anlatan Onur, nasıl bir ihlal yapıldığını, nasıl yaşam alanlarının yok edildiğinin anlatıldığını ifade etti. Platformlar adına ortak basın açıklamasını Arhavi Doğa Koruma Platformu'ndan Nazlı Demet Uyanık okudu.

Ereğli'den Arhavi'ye, Amasra'dan Rize'ye, Sinop'tan Ordu ve Fatsa'ya kadar yapılmak istenen projelerin doğayı, kültürü, tarihi ve yaşamı yok edecek uygulamalar olduğunu dile getiren Uyanık, "Metin Lokumcu'nun yolunda Gezi'nin ruhuyla, Soma'nın öfkesiyle mücadeleye devam edeceğiz." diye konuştu.

Heyette yer alan ve o bölgede yaşayan bazı vatandaşlar da bölgelerinde yapılan HES'ler ile maden arama çalışmalarının oluşturacağı sorunlara dikkat çektiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.