Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaaslan, Bafra’da STK’lar ile bir araya geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun’un Bafra ilçesinde sivil toplum kuruluşları(STK) temsilcileriyle bir araya geldi.Bafra Öğretmenevinde düzenlenen programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karaaslan, Bafra’da STK’lar ile bir araya geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun’un Bafra ilçesinde sivil toplum kuruluşları(STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Bafra Öğretmenevinde düzenlenen programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve sivil toplu kuruluşları temsilcileri katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan yaptığı konuşmada, “16 Nisan günü bu ülkenin kaderinin belirleneceği bir seçime gidiyoruz. Bu bir halk oylaması. Bu halk oylamasına parti olarak elbette bir iddiamız, elbette bir duruşumuz var. Elbette savunduğumuz gerçekler ve bununla birlikte evet demeye yönelik güçlü bir kampanyayı icra ediyoruz. Ama bir parti olmanın ötesinde bunu da tek başına yapmıyoruz, Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte yapıyoruz. Referandumun parti olmanın ötesinde bir anlamı var. Belki de ilk kez Türkiye’nin tek yürek olması gereken böyle bir seçimde, belki de ilk kez Türkiye’nin bundan sonraki yol haritasını çok net bir biçimde belirleneceği ve Türkiye’nin 15 yıllık kazanımlarına özellikle yakın geçmişimizde bakarsak artık yenilerinin hızla ekleneceği ve en önemlisi de 15 Temmuz gecesi yaşadığımız o hain darbe girişiminin tecrübesi daha çok sıcakken bir daha asla ve asla böyle bir girişimin kimsenin aklının ucundan bile geçiremeyeceği kadar güçlü bir yönetim elde edebileceğimiz bir halk oylaması” diye konuştu.

Bu 18 maddelik anayasa değişikliği ile sadece Cumhurbaşkanlığı makamını güçlendirmediklerini, yasama, yürütme, yargı erklerini de birbirinden ayırdıklarını ve her üçünü de kendi içinde güçlendirdiklerini vurgulayan Karaaslan, “Bu sistem hiç kimsenin kişisel özelliklerine bağlı kalarak kötüye kullanıma açık bir sitem değil. Bu sitem milletin temsilcisini önemseyen, önceleyen ve belki de ilk kez Cumhuriyet’in en temek ilkelerinden olan egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu kavramını hayatımızın merkezine koyan bir sitem. ‘Tayyip Erdoğan varken iyi ama sonra ne olacak? Ya bu halk vatan haini birini cumhurbaşkanı seçerse, ya bir gün akıl hastası cumhurbaşkanı olursa.’ Allah aşkına bu halk ne zaman hata yaptı. Bugüne kadar siyaset tarihi boyunca yöneticiler hata yaptı, siyasetçiler hata yaptı, cumhurbaşkanları hata yaptı. Anayasa kitapçığı atıldı, sadece o toplantıda etkili olmadı onlarca binlerce ocak söndü, ekonomi yerle bir oldu. Ama halk bir arada olup, o sandığın başına gittiğinde hiçbir zaman hata yapmaz” ifadelerini kullandı.

Karaaslan, konuşmasının sonunda 18 maddelik anayasa değişikliği konusundaki soruları cevapladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.