Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplan: AKP'li vekil silah ruhsatı alma yaşı 18'e indirilmesi için lobi yapıyor

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bir AK Parti milletvekilinin Meclis İçişleri Komisyonu'nda "Silahın Türkiye'nin ne kadar gerçeği olduğunu, ne kadar kıymetli olduğunu ve silah ruhsatı alma yaşının 18'e indirilmesi için" lobi yaptığını...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bir AK Parti milletvekilinin Meclis İçişleri Komisyonu'nda "Silahın Türkiye'nin ne kadar gerçeği olduğunu, ne kadar kıymetli olduğunu ve silah ruhsatı alma yaşının 18'e indirilmesi için" lobi yaptığını söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Kaplan, Meclis tarihinde 38 soruşturma komisyonu kurulduğunu ancak yayın yasağı konulan komisyonun, eski 4 bakan hakkında kurulan komisyon olduğunu ifade etti. HDP'nin, bu aklama sürecine ortak olmamak için komisyondan ayrıldığını hatırlatan Kaplan, yargıya yol açılması gerektiğini vurguladı.

"Bağımsız yargıyı kuşa çevirdiniz." diyen Kaplan, Japonya'daki gibi kimsenin harakiri yapmasını istemediklerini ifade etti. Yolsuzlukların dünyada konuşulduğunu dile getiren Kaplan, yolsuzluğun hukuki, ahlaki erozyana neden olduğunu ifade etti. Kaplan, "Meclis'e böyle bir rapor sunulsa dahi sonuçta gizli oylamayla Meclis'te AK Parti çoğunluğunun kendini aklayacağını düşünüyoruz. 2001'de koalisyon hükümetleri döneminde benzer bir olay yaşandı. O zaman Meclis'te yapılan gizli oylama sonucu Yüce Divan'a sevkine gerek olmadığı kararı çıktı. Sonra AK Parti iktidar, CHP anamuhalefet partisi oldu. İki partinin de verdiği önergelerle kurulan soruşturma komisyonlarında konuşan Sayın Arınç, Sayın Bozdağ 'bu kararlar kesin değildir' dediler ve Başbakan, bakanlar hakkında Yüce Divan'a sevk kararı çıktı. Yarın aynısı AK Parti'nin başına gelebilir. Emsal kararı kendileri yaratmış oldu." şeklinde konuştu.

3Y ile mücadelesinde AKP'nin yolsuzluğu ayırdığını, kendilerine yol ettiklerini belirten Kaplan, yoksullukta 50 milyon kişinin açlık ve yoksulluk sınırında yaşadığına dikkat çekti. Meclis'e sadece BDP ve HDP milletvekilleriyle ilgili gelen fezleke sayısının bin 14 olduğunu dile getiren Kaplan, şunları söyledi: "AK Parti 93, CHP 138 ve MHP 29. Bizimle ilgili gelen bin 14 dosyanın tamamı ifade hürriyetiyle ilgilidir. AK Parti başta olmak üzere muhalefetin dosyalarını çıkardık ve karşımıza zimmet, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma çıktı. Herkesin bunu iyi karşılaştırmasını istiyoruz." dedi.

Makul şüphe ile makul katiller yaratıldığını ifade eden Kaplan, bir AK Parti milletvekilinin Meclis İçişleri Komisyonu'nda "Silahın Türkiye'nin ne kadar gerçeği olduğunu, ne kadar kıymetli olduğunu ve silah ruhsatı alma yaşının 18'e indirilmesi için" lobi yaptığını söyledi. Kaplan, "Böylelerine kötü bir haberim var. Hele hele silah tüccarlarının hiç şansları yok. Bu ülkenin barışını sağlayacağız. Burada silah satamayacaklar bunu iyi bilsinler ve siyasetin ne olduğunu bunlara öğreteceğiz." diye konuştu.

Askeri Hakimler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na ilişkin bir soruya ise Kaplan, bu tasarının hiçbir diktatörlükte olmadığını, orda bile bir tekel bulunduğunu ifade etti. HDP olarak, hedeflerinin Genelkurmay Başkanlığı'nı Milli Savunma Bakanlığı'na bağlamak olduğunu anlatan Kaplan, yolsuzluk ve hırsızlık yapanların hiçbirinin korunmayacağını vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.