Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kamuoyundan Başkanlığa Destek, Yıldırım’a Güven”

Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, “Pazar günü 315 milletvekili ile Meclis’ten güvenoyu alan Binali Yıldırım Kabinesi kamuoyundan da güven oyu aldı” dedi.Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, AK Parti 2’nci...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Kamuoyundan Başkanlığa Destek, Yıldırım’a Güven”
Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, “Pazar günü 315 milletvekili ile Meclis’ten güvenoyu alan Binali Yıldırım Kabinesi kamuoyundan da güven oyu aldı” dedi.
Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, AK Parti 2’nci Olağanüstü Kongresi’nden hemen sonra yapılan siyasi gündem araştırmasını kamuoyu ile paylaştı.Daşdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Siyasi gündemin en tartışmalı konularında olan araştırma, Mayıs ayının son haftasında bin 508 katılımcı ile gerçekleştirildi. Araştırmaya göre başkanlığa destek neredeyse yüzde 50 seviyesinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığına destek ise birkaç puan daha yukarıda. Aynı şekilde Binali Yıldırım ve ekibi de kamuoyundan geçer not almış görünüyor” dedi.
AK Parti 2’nci Olağanüstü Kongresi sonrasında oluşan yeni siyasi dengelerin ne olduğunu hızlıca ortaya koyabilmek için bir siyasi gündem araştırması ile kamuoyunun önüne çıktıklarını ifade eden Daşdemir “Bir araştırmacı olarak beni şaşırtan sonuçlar olmasa da üzerinde özellikle muhalefetin fırtınalar kopardığı başkanlık ve kabine değişimi konularında kamuoyunun yüksek destek ve güvenini görmek çarpıcıydı. Binali Yıldırım’a ve ekibine kamuoyu desteği neredeyse yüzde 47 seviyesinde, AK Parti seçmeninde ise bu oran yüzde 80” diyen Daşdemir’e göre Sn. Yıldırım öncelikle kenti partisinde olmak üzere yakın zamanda çok daha büyük oranlarda seçmeni ikna edecek ve onaylarını alacak görünüyor. Ayrıca Daşdemir’e göre bu oranlar gerçekten de AK Parti’nin genel başkan değişiminden yara almadan çıktığını göstermekte” şeklinde konuştu.
Yeni anayasa konusunda da kamuoyunun zihninin çok net olduğunu ifade eden Daşdemir, “Yüzde 60’ların üzerine çıkmış olan bir beklentinin önünde durmak mümkün değil. Sn. Kılıçdaroğlu “bizi çiğnemeden anayasa değiştirilemez” diyor ancak öyle görünüyor ki bu tutumda ısrar edilirse kamuoyu önce muhalefeti çiğneyecek. Ha keza başkanlık sistemi de öyle yüzde 50’ye ulaşmış bir beklentinin geri döndürülebilir olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki söz konusu Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı olduğunda bu oran daha da yukarıya çıkıyor. AK Parti’nin 2 Kasım 2015 seçimlerine nispetle 2 puan daha iyi durumda olduğunu gösteren araştırmaya göre CHP uzun zamandır olduğu gibi yüzde 24 - 26 bandındaki kamuoyu desteğini koruyor. MHP ve HDP için ise baraj tehlikesi devam ediyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.