Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu Personel Danışma Kurulu Toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili, “Bir buçuk iki hafta ya da daha çerçeveli bir zaman dilimi içerisinde ayrıntıların çalışılması hususu hem bakanlıklarımız hem kamu...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili, “Bir buçuk iki hafta ya da daha çerçeveli bir zaman dilimi içerisinde ayrıntıların çalışılması hususu hem bakanlıklarımız hem kamu kurum ve kuruluşlarımız hem de yakın paydaşlarımızla gerçekleştirilecek ve optimum bir zaman dilimi içerisinde de TBMM’ye sevk edilecektir” dedi.
Kamu Personel Danışma Kurulu Mart-2016 toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapıldı. Toplantıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, emekli promosyonuna ilişkin bir soru üzerine, “Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu tüm gayretiyle çalışmaktadır. Özellikle tüm basın mensuplarından istirham ediyorum, biz bu konuda bu güne hiçbir somut rakam açıklamadık, sadece görüşmeye devam ettiğimizi ifade ettik. Bu çerçevenin dışına çıkılmaması ve özellikle kamuoyunun da yüksek beklenti içine sokulmamasını istirham ediyorum. Biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz, bu rakamları bende hep gazetelerden okuyorum, televizyondan duyuyorum ama samimi bir şekilde arkadaşlar elbette imkanlar çerçevesinde çalışmaktadırlar ve inşallah yakın bir zaman dilimi içerisinde bu konuyu sonuçlandıracağız ve kamuoyuna da Sayın Başbakanımızın 1 Kasım seçimleri öncesinde bu konuya yönelik vatandaşlarımıza, özellikle ilgili emekli derneklerine, sivil toplum örgütlerine; bu beklentileri ifade eden herkese bu konuda çalışacağımıza yönelik taahhütleri olmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumumuz çok titiz bir çalışma ortaya koyuyor. Bu konuda ilgili muhataplarımız çok titiz bir çalışma ortaya koyuyorlar. Bu değerlendirmeleri paylaşacağız” ifadelerini kullandı.
“ATILAN ADIMLARIN DETAYLARINI BİR KANUN TASLAĞI ÇERÇEVESİNDE TBMM’YE SUNACAĞIZ”
Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili konuşan Soylu, şunları söyledi:
“Bakanlık olarak bugüne kadar 3 aylık dilime yayıldık. Hükümetimizin reform ve eylem planında taahhüt ettiği süreçlerin 17 tanesinden 16’sı tamamlandı. Bunların büyük bir bölümü hayata geçti, bir bölümü de TBMM’ye sevk edildi. Çok yakın bir zamanda da inşallah TBMM’den çıkacak ve vatandaşımızla bu kolaylıklar, bu reformlar buluşacaktır. Elbette ki seçim öncesi çok tartıştığımız, konuştuğumuz, seçim sonrası da toplumumuzun merak içerisinde olduğu ve taahhütlerimiz içinde bulunan alt işverende çalışan asıl işçiler konusunda 1 Kasım seçimleri öncesinde taahhütlerde bulunmuştuk ve bunun içinde Maliye Bakanlığımız, Çalışma Bakanlığımız ve bununla ilgili tüm bakanlıklar hep birlikte ciddi bir çalışma gerçekleştirdik. Detaylı çalışmalar ortaya konuldu ve Sayın Başbakanımız grup toplantısında yapılan bütün çalışmalar neticesinde, taahhüdümüzün ötesinde, söylediğimizin de ötesinde; asıl işte çalışanların, yardımcı işte çalışanların toplu olarak kamuda istihdam edileceğine yönelik, özel sözleşmeli statüde bunların değerlendirileceğine yönelik bir açıklamayı ortaya koyarak, bu konuda beklenti içerisinde olan ve bu konunu paydaşı olan herkesi ve vatandaşımızı büyük bir müjdeyle sevindirmiştir. Bundan sonra da süreç konusunda Sayın Başbakanımızın konuşmasının dışında sadece Sayın Maliye Bakanımız konuyla ilgili tüm ayrıntıları değil ama ana başlıkları bir şekilde kamuoyuyla paylaşmış ve değerlendirmiştir. Bunun ötesinde hükümetin üyeleri olarak bizler, önümüzdeki günler içerisinde yakın bir zaman içerisinde bu atılan adımların detaylarını, bir kanun taslağı çerçevesinde TBMM’ye sunacağız. Bu konuda herkesin, hükümetimizin büyük bir sorumluluk içerisinde konuya yaklaştığı ve bu konuda atılan adımların hem hükümet sorumluluğumuz içerisinde hem de vatandaşlarımıza taahhütlerimiz çerçevesinde gelişeceğini bilmesini isteriz. Bir buçuk iki hafta ya da daha çerçeveli bir zaman dilimi içerisinde ayrıntıların çalışılması hususu hem bakanlıklarımız hem kamu kurum ve kuruluşlarımız hem de yakın paydaşlarımızla gerçekleştirilecek ve optimum bir zaman dilimi içerisinde de TBMM’ye sevk edilecektir. Bizim bu konudaki değerlendirmelerimiz ancak bu çerçevededir. Bu çerçevenin dışına çok çıkmak da istemiyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.