Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu İktisadi Teşekkülleri Komisyonu’nda TRT Görüşüldü

Kamu İktisadi Teşekkülleri Komisyonu’nda TRT Kurumu görüşüldü.TBMM Kamu İktisadi Teşekkülü Komisyonu’nda Türkiye Radyo Televizyon Kurumu 2013-2014 yılları bilançoları görüşüldü. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, milletvekillerine...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamu İktisadi Teşekkülleri Komisyonu’nda TRT Kurumu görüşüldü.
TBMM Kamu İktisadi Teşekkülü Komisyonu’nda Türkiye Radyo Televizyon Kurumu 2013-2014 yılları bilançoları görüşüldü. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, milletvekillerine komisyonda bilgi verdi. Komisyonda milletvekillerine sinevizyon gösterisi de yapıldı.
TRT Genel Müdürü Göka, TRT’nin 13 televizyon kanalının, 16 radyo kanalının, 5 dergisinin, 41 dil ve lehçede web ve radyo yayınlarının olduğunu belirterek, “TRT güçlü altyapısı, köklü yayıncılık geleneğiyle bu yerini çok daha yukarılara taşıyacaktır. İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler, yayıncılık ve medya dünyasında köklü değişikleri beraberinde getirmiştir. Özellikle internet ve telefonların yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan yeni medya alanları geleneksel medyayla yarışır hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.
Göka, ultra HD test yayınlarına başladıkları kaydederek, “22 Ekim’de gerçekleşen Fenerbahçe-Ajax karşılaşması bir ilk olarak 4K kalitesinde canlı olarak yayınlandı. TÜRKSAT işbirliği ile attığımız bu adım 4K teknolojisine geçmek isteyen yerli ve yabancı diğer televizyonlar için örnek olacaktır” şeklinde konuştu.
TRT’nin Ulus Müzik ile 2008 yılında yaptığı sözleşme komisyon görüşmelerinde tartışmaya neden oldu. Muhalefet milletvekilleri, 2008 TRT’nin firma ile sözleşme yaptığını ve 2011’de tekrardan sözleşme yaptığını belirterek, bunun yanlış olduğunu savundular. Komisyonun AK Partili üyeleri ise sürecin doğru işlediğini ve konunun mahkemeye intikal ettirildiğini söylediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.