Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu Denetçiliği Kurumunun Kurulmasının Desteklenmesi Eşleştirme Projesi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Milletimizin birliğini ve bütünlüğünü hedef alan bu saldırının gayesine asla ulaşamayacağının, ülkemizin şer odaklarına karşı sürdürmekte olduğu mücadeleye engel olamayacağını altını bilhassa...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Milletimizin birliğini ve bütünlüğünü hedef alan bu saldırının gayesine asla ulaşamayacağının, ülkemizin şer odaklarına karşı sürdürmekte olduğu mücadeleye engel olamayacağını altını bilhassa çizmek isterim. Türkiye büyük devlettir ve buna benzer hadiselerin üstesinden gelecektir” dedi.
Kamu Denetçiliği Kurumunun Kurulmasının Desteklenmesini Eşleştirme Projesi’nin kapanış töreni Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tören Salonu’nda düzenlendi. Törene; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, İspanya Ombudsmanı Solera Bedeli, Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Nihat Ömeroğlu, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve yabancı misyon şefleri katıldı.
TBMM Başkanı Kahraman, konuşmasında Ankara’daki terör saldırısını ile ilgili değerlendirmede bulunarak, “Üç gün evvel sivil vatandaşlarımızı hedef alan ve 37 vatandaşımızın hayatını kaybetmesini, şehit olmasını ve birçok vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan menfur saldırıyı nefretle kınadığımızı belirtmek istiyorum. Yaralılarımızın en kısa zamanda şifaya kavuşmalarını, hayata veda eden değerli vatandaşlarımıza Cenab-ı Hakkın rahmetini ve yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum. Milletimizin birliğini ve bütünlüğünü hedef alan bu saldırının gayesine asla ulaşamayacağının, ülkemizin şer odaklarına karşı sürdürmekte olduğu mücadeleye engel olamayacağını altını bilhassa çizmek isterim. Türkiye büyük devlettir ve buna benzer hadiselerin üstesinden gelecektir. Gelişmesini ve ilerlemesini durdurmaları mümkün olamayacaktır, geçicidir, Türkiye huzura kavuşacaktır” diye konuştu.
Kahraman, Kamu denetçiliği Kurumunun, Fransa ve İspanya Ombudsmanlık ortaklığı imle Kamu Denetçiliği Kurumu Kurulmasına ilişkin olarak ise projenin önemine değinerek, “Modern anlamda ilk ombudsmanlık kurumunun 1809 yıllında İsveç’te kurulduğu, buradan Avrupa’ya ve tüm dünyaya yayıldığı kabul edilmektedir. Bununla birlikte Ombudsmanlık sisteminin Kral 2. Charles’ın Osmanlı devleti misafir olduğu Edirne’de 26 Ekim 1713 tarihine Osmanlı Devleti yönetiminden esinlenerek yazmış olduğu ferman ile ülkesinde Yüksek Ombudsman’ın görevlendirilmesi talimatı verdiği çeşitli kitap ve dergilerde ifade edilmektedir” şeklinde konuştu.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Haber, Ankara’da meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralananlara da şifa dileklerini Türkçe olarak iletti.
Haber, polisin aşırı güç kullanması olaylarına ve gösteri yürüyüşlerine dikkat çekerek, “Kurumun etkinliğini arttırmak için iki konuya değinilenebilir; ilk olarak kamu denetçisinin önerilerinin meclis tarafından takibi güçlendirilebilir, ikincisi ise görev dolayısıyla sahip olunan reysen inceleme hakkına sahip olmalıdır” ifadesini kullandı.
İspanya Ombudsmanı Bedeli, terör saldırıları karşısında üzgün olduklarını belirterek şunları dedi:
“Tüm hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyoruz, tüm kurumlarınızı desteklediğimizi belirtmek istiyorum. Bizde İspanya olarak geçmişte bu tür saldırılara maruz kaldık, bunun ne kadar üzücü olduğunu ve ne kadar kötü bir şey olduğunu biliyoruz.”
Kamu Denetçiliğinin demokrasi için önemli olduğunu belirten Bedeli, “Kamu kurumlarının insan haklarına saygı duyması, kamu yönetimlerinde şeffaflık, hukukun egemenliği konusunda icraatlerini desteklemektedir. Gerek prosedürler gerek müdahale yolları itibariyle bilgi paylaşımı yapılmıştır” şeklinde konuştu.
Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Ömeroğlu, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınayarak, hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralananlara da acil şifalar temennisinde bulundu.
Ömeroğlu, projenin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edildiğini belirterek, kurumun 19 bin 500 aşkın dosyanın yüzde 89’unu sonuçlandırdığını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.