Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamalak’tan Mesut Yılmaz’a Sert Tepki

Saadet Partisi’nin 6. Olağan Kongresinde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 28 Şubat davasında tanık olarak dinlenen ve 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan’ı suçlayan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın açıklamalarını...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamalak’tan Mesut Yılmaz’a Sert Tepki
Saadet Partisi’nin 6. Olağan Kongresinde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 28 Şubat davasında tanık olarak dinlenen ve 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan’ı suçlayan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın açıklamalarını eleştirerek, "Hicap duyacaksan başbakanlık teklifini kabul ettiğin için hicap duymalısın" dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Gölbaşı’nda düzenlenen 6. Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulundu. "Türkiye iyi idare edilmiyor" diyen Kamalak, artan şehit haberleriyle ilgili "Öyle bir bayram ki, her yerden şehit cenazesi geliyor. Kiminle savaşıyoruz? düşmanımız kim? Türkiye iyi idare edilmiyor. Bu şehit cenazeleri kendi ülkemizden, kendi ülkemize geliyor. Elimizde gavurun silahı, Müslümanlar kendilerini öldürüyor. 10 yıl önce Türkiye’de böyle şehit cenazeleri olur muydu?" diye konuştu.
"90’lı yıllarda terör bitirilmişti" diyen Kamalak, "Ama bunlar kuluçka üstüne kuluçkaya yatırdılar. Dağdaki eli silahlı unsurları şehre indirdiler. Bunu ben değil dönemin Başbakan Yardımcısı Sayın Arınç diyordu. İçerdeki PKK yapılanmalarını serbest bıraktılar. Dışarıdakini içeri getirdiler" şeklinde konuştu.
"TÜRKİYE ORTADOĞU’NUN MÜLTECİ KAMPI"
Türkiye’nin Ortadoğu’nun mülteci kampı haline getirildiğini ileri süren Kamalak, "Bir mülteci kampı olduk. İktidar sahiplerini uyardık. Dedik ki, ’Siz Suriye’ye 15 günde girersiniz, ama 15 yılda çıkarsınız. Çıkarken de ülkeniz bölünerek çıkarsınız. Çünkü orada sadece 22 milyonluk Suriye halkı değil, İran, Rusya, Rumların irtibatta olduğu 72 millet vardır. Biz kapıyı açma demiyoruz, adamların evini başına yıkma diyoruz. Sonuca bakıyorlar sebebe değil. Rusya güney komşumuz olmuş durumda. Şimdi Suriye’nin birliği ve bütünlüğü sağlanmalı diyorlar ama artık geçti onlar" ifadelerini kullandı.
"İSLAM BİRLİĞİNİ KURMALIYIZ"
"Türkiye bugün batının sınır bekçisi haline getirilmiştir" diyen Kamalak, "Mültecilerin evlerini başlarına yıkan silahlar, kendi silahlarıdır. Mültecilerin mal varlıklarına el koyanlar küresel emperyalizmin temsilcileridir. Bu arada da yüreğimize hançer gibi saplanan sözler vardır. Alman Başbakanı Merkel mülteci kardeşleriz için ’Mekke ve Medine size daha yakın ama biz size kollarımızı açıyoruz’ diyor. Yazık ki doğru söylüyor. Yapmamız gereken İslam birliğini kurmaktır" şeklinde konuştu.
MESUT YILMAZ’A GÖNDERME
Kamalak, 28 Şubat davasında tanık olarak dinlenen ve 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan hakkında suçlamalarda bulunan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın açıklamalarını eleştirerek, "Bir dönemin Başbakanı olan Mesut Yılmaz 28 Şubat süreci ile ilgili olarak mahkemede ifade verirken, ’komutanların yargılanmış olduğu bir mahkemede böyle bir mahkemede şahit olarak dinlenmekten hicap duyuyorum’ diyerek Erbakan Hoca’yı suçluyor. Ben de diyorum ki kendisine, ’Mesut Bey hicap duyacaksın evet, ama orada şahitlik yaptığın için değil, 28 Şubat sürecinde sana başbakanlık görevi teklif edildiğinde amenna deyip kabul ettiğin için hicap duymalısın’" diye konuştu.
Saadet Partisi Gölbaşı İlçe Başkanlığını yıllardır yürüten Ali Gülhan, yapılan kongrenin ardından yerini Yunus Aygünoğlu’na bıraktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.