Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamalak’tan 14 Aralık değerlendirmesi: Yaşananlar hukuki olarak kabul edilemez

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 14 Aralık operasyonu sonrasında yaşananların hukuk açısından kabul edilemez olduğunu belirterek, "İktidar adeta kedinin fareyle oynadığı gibi hukukla oynamakta, bu kabul edilemez." dedi.Kamalak,...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamalak’tan 14 Aralık değerlendirmesi: Yaşananlar hukuki olarak kabul edilemez
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 14 Aralık operasyonu sonrasında yaşananların hukuk açısından kabul edilemez olduğunu belirterek, "İktidar adeta kedinin fareyle oynadığı gibi hukukla oynamakta, bu kabul edilemez." dedi.


Kamalak, Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleştirilecek olan ‘İlçe Başkanları Eğitimi’nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Toplantının ardından Kamalak basın mensuplarının, 14 Aralık operasyonu ile ilgili soruları cevapladı. Yaşanan bu olayların geçici olduğunu belirten Kamalak, “Bunlar hukuk bakımından kabul edilemez şeylerdir. İktidar adeta kedinin fareyle oynadığı gibi hukukla oynamakta bu kabul edilemez. Dün Ergenekoncu diye suçladıkları subayları yargılayabilmek özel yetkili mahkemeler kurmuşlardı. Daha sonra onu kaldırdılar. Ağır ceza ihtisas mahkemelerini oluşturdular. İpin ucu kendilerine yaklaşınca bu sefer, bütün bunları tasfiye ettiler, sulh ceza hakimliğini geliştirdiler. Bu da yetmedi, usul kanununda değişiklik yaptılar. Arama ve tutuklama için gerekli olan yeterli objektif delil kavramını kaldırdılar 10 ay önce getirmişlerdi. Onun yerine makul şüphe kavramını getirdiler. Herkes şüpheli olabilir, bu durumda. Bununla da yetinmediler hem sanığın hem avukatların dosyaya ulaşmasını engellediler. Bu da kabul edilemez bir durumdur. Bunlar geçici şeyler.” diye konuştu.

Yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kamalak, “Türkiye’de iktidar güçlerinin bütün okları bizim üzerimize çevrilmiş durumda. Onlar için CHP, MHP’nin önemi yok. Hırsız asıl itibariyle ev sahibinden korkar. Hukukçu olarak konuyu hem anayasa hem de ceza hukuku açısında ele alıyoruz.” edi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.