Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamalak: Yurt dışındaki okulların kapatılması çağrısı yanlış

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Afrika gezisi sırasında Türk okulların kapatılması çağrısını kabul edilemez ve binlerce defa yanlış bulduğunu söyledi.Kamalak, Sakarya’da partisinin...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2015 00:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2015 00:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamalak: Yurt dışındaki okulların kapatılması çağrısı yanlış
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Afrika gezisi sırasında Türk okulların kapatılması çağrısını kabul edilemez ve binlerce defa yanlış bulduğunu söyledi.

Kamalak, Sakarya’da partisinin Arya Salon’da yapılan il kongresine katıldı. Kongre sonrası bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika gezisinde orada bulanan Türk okullarının kapatılması çağrısını yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? " şeklindeki sorusuna Kamalak şu cevabı verdi: “Kabul edilemez buluyorum. Mesela ben şöyle düşünüyorum: Dünyanın bütün çocuklarına Türkçe öğretsen bunda Türkiye’nin ne zararı olur ki? Yanlış, yanlış, yanlış binlerce defa yanlış buluyorum. Binlerce defa…”

Kamalak, kongrede yaptığı konuşmada da Türkiye’deki eğitim sorunlarına değindi. Türkiye’de tam 333 bin öğretmenin tayin beklediğini ifade eden SP lideri Kamalak, 47 bin öğretmenin de kadrosuz ücret karşılığı çalıştığını kaydetti. Öbür taraftan 110 bin okulun ise öğretmen beklediğini vurgulayan Kamalak, “Niye efendim? Kadro yokmuş. Maliye Bakanlığı kadro verirse, bunların atamasını yapacağız. İyi de maliye kadroyu nerden alacak? Cibril mi? Getirecek o kadroları oraya. Gökten mi inecek. Maliye Bakanlığı kime bağlı? Maliye Bakanı başka bir ülkenin bakanı mı?” şeklinde tepki gösterdi.

“AK SARAY'IN MALİYETİ İLE 333 BİN ÖĞRETMENE 1 YIL MAAŞ VERİLİR”

Öğretmenlere kadroyu ‘bütçede para yok’ diye vermediklerini hatırlatan SP lideri Mustafa Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bir hesap yaptım. Şu Ak Saray hikayesi var ya; mühendisler, mimarlar bunun en az maliyetinin 8-10 milyar lira olduğunu ifade ediyor. Biz, asgarisinden alalım; 8 milyar lira olsun. Bu ne demek biliyor musunuz? Aylığı 2 bin lira üzerinden tam 333 bin öğretmenin 1 yıllık maaşı demektir. Orayı ısıtmanın 6 aylık masrafı da 10 milyon liraymış. Asgari ücret 949 lira olduğuna göre, bir asgari ücretlinin 878 yıllık kazancına denk gelmekte. “
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.