Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamalak: TSK, NATO'nun 2. büyük ordusu Türkiye'yi korumaktan aciz mi?

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, tezkerede öncekilerden farklı olarak ‘TSK’nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamalak: TSK, NATO'nun 2. büyük ordusu Türkiye'yi korumaktan aciz mi?
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, tezkerede öncekilerden farklı olarak ‘TSK’nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması’ ifadelerinin yer aldığını belirterek, “Yabancı güçler Türkiye’de niye bulunacak? Diyelim ki IŞİD Türkiye’yi tehdit ediyor. TSK NATO’nun 2. büyük ordusu. Böyle bir tehdide karşı TSK Türkiye’yi korumaktan aciz mi? TSK tüm dünyanın 5. büyük ordusudur. Biz diyoruz ki Ey milletvekilleri Türkiye’yi maceraya itmeyiniz. Türkiye’nin savaşa kana ihtiyacı yoktur. Barış merkezi olmak durumundadır.” dedi.

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı yapan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 11 yıl önce 1 Mart tezkeresi Meclis'e getirildiği zaman merhum Necmettin Erbakan’ın milletvekillerine seslendiğini hatırlatarak, “Ben Erbakan hocamızın ifadesiyle seslenmek istiyorum; Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, milletvekilleri eğer o tezkere meclisten geçer de bir tek insanımızın burnu kanayacak olursa emin olun 7 sülaleniz değil, 70 sülaleniz başını secdeden kaldırmamış olsa bile bunun vebalinden, günahından kurtulamazsınız. Kaldı ki bu tezkere ne hükümetin ne de meclisin tezkeresidir. Sayın Başbakan buradan ABD’ye giderken ‘Türkiye katiyen bu koalisyonun içerisinde yer almayacak’ demiştir. Ama ne olduysa ABD’de Türkiye’nin hem siyasi hem askeri her bakımdan bu koalisyona destek vereceğini deklare etti." şeklinde konuştu.

Parlamenter sistemde cumhurbaşkanının görev ve yetkileri sembolik olduğunu ifade eden Kamalak, “ Asıl yetki, yürütme organına Bakanlar Kurulu'na aittir. Siz orada bu şekilde bir açıklama yaptığınıza göre hükümet nasıl bir tavır takınacak? Meclis nasıl bir karar verecektir. Hükümetin dolayısıyla Meclis'i sıkıntıya sokmanın bir anlamı var mıdır? Diplomatik kararlar öylesine ayak üstü alınacak kararlar mıdır? Bu tezkereden Türkiye’ye hayır gelmez. Hükümete hayır gelmez.” diye konuştu.

"IŞİD’İN NE ANASI NE BABASI TÜRKİYE”

Kamalak IŞİD ile ilgili şunları söyledi: “4 sene önce Malatya’nın Kürecik beldesine füze kalkanı yerleştirildi. 2 sene önce K.Maraş’a Gaziantep’e ve Kurtuluş Savaşı’nda Güneydoğu’da üs görevi gören Adana’ya patriot füzeleri yerleştirildi. Biz diyorduk ki ‘bu füzeleri kime karşı kullanacaksınız? Ne amaçla dikildiğini yakinen anlama imkanı bulmuş oluyoruz. Plan adım adım işlemektedir. IŞİD diye de bir örgüt ortaya çıkarıldı. Bu örgütün ne anası, ne babası ne de manisi Türkiye değildir. Ama Türkiye bugün bir savaş tezkeresini, projesini Meclis'ten geçirme gayreti içerisindedir. Ben sayın milletvekillerine ve aziz milletime sesleniyorum. Gerçekten Suriye’den Türkiye’ye karşı bir tehdit mi var? Hayır. Irak tehdit mi ediyor? Hayır. Peki IŞİD Türkiye sınırları içinde mi? Peki Ey milletvekilleri, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, bize ne oluyor? Türkiye’yi ateşe atacak olan ne yazık ki biz oluyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.