Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamalak: Diyanet’in üzerinden çekin ellerinizi

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’yi lüzumsuz tartışmalarla oyaladıklarını söyledi. Kamalak, “Günlerdir Diyanet üzerinden tartışmalarla...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamalak: Diyanet’in üzerinden çekin ellerinizi
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’yi lüzumsuz tartışmalarla oyaladıklarını söyledi. Kamalak, “Günlerdir Diyanet üzerinden tartışmalarla bu halk oyalanıyor. Diyanet gibi güzide bir kurumumuzun üzerinden çekin ellerinizi.” diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile Samsun’da düzenlenen Millit İttifak Mitingi’nde halka seslenen Kamalak, halkın sun'i tartışmalarla oyalandığını öne sürdü. Mustafa Kamalak, "Cumhurbaşkanı Diyanet teşkilatı üzerinden bir tartışma yürütüyor. En son da bugün bir müjde vereceğini söylemişti. Biz de zannettik ki din görevlilerinin sorunları çözüldü, kadro verildi ve bunun müjdesi duyurulacak. Meğer ki Başkan Mehmet Görmez’in iade ettiği Mercedes yerine yeni bir zırhlı Mercedes verecekmiş onun müjdesiymiş. Yeter artık Diyanet gibi güzide bir kurumun üzerinden çekin ellerinizi.” dedi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen SP ve BBP’li partililere ilk olarak Mustafa Destici seslendi. AK Parti’nin yeni bir anayasa yapmak için tekrar halktan yetki istediğini ifade eden Destici, “Siz bunlara 2002’de yetki verdiniz. 2007’de aynı yetkiyi tekrar istediler yine verdiniz. 2011’de yine aynı gerekçe ile yetki istediler siz tekrar vermediniz mi? 3 kere değil 13 kere yetki de verseniz bunlar yeni bir anayasa yapmayacaklar. Şayet bir anayasa yapacaklarsa o da PKK ile işbirliği yaparak bölücübaşına özgürlük getirecekler. Başkanlık sistemini getirecekler. Başkanlık sistemi demek eyalet sistemi demektir, eyalet sistemi demek bölünme demektir, bölünme ise kardeşi kardeşe kırdırmak demektir. Biz kesinlikle bunu yaptırmayacağız.” diye konuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİ YÜRÜTENLER GERÇEKLERİ YENİ GÖRÜYOR”

Çözüm sürecinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın düne kadar Başbakanlık'ta, PKK'nın siyasi uzantıları ile görüştüğünü anlatan Destici, “Yalçın Akdoğan şimdi Selahattin Demirtaş'a, ‘Biz seni biliyoruz. Senin kardeşin dağda' dedi. 'Günaydın' diyorum Yalçın efendi. Sen o görüşmeleri yaparken, Oslo'da, Dolmabahçe'de, Başbakanlıkta görüşürken Demirtaş'ın PKK militanı kardeşinin dağda olduğunu biliyor muydun, bilmiyor muydun? Millete cevap ver. Sizin dualarınız, inancınız, sizin azminiz onları hem kahredecek hem yok edecek. Hep birlikte yok edeceğiz.” diye konuştu. Hükümetin geçmiş yıllardaki seçim vaatlerini yerine getirmediğine vurgu yapan Destici, tekrar aynı vaatlerle vatandaşın oyuna talip olanlara inanmamaları gerektiğine vurgu yaptı.

KAMALAK: TÜRKİYE LÜZUMSUZ TARTIŞMALARLA OYALANIYOR

Mustafa Destici’den sonra mikrofona gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye’nin hükümet ve Cumhurbaşkanı tarafından gereksiz tartışmalarla oyalandığına dikkat çekti. Günlerdir Diyanet teşkilatı üzerinden tartışmalar yürütüldüğünü ifade eden Kamalak, vatandaşın gerçek sorunlarının ise gözden kaçırıldığını vurguladı. Milli İttifak olarak başta havuz medyası olmak üzere diğer medya kurumlarında da hak ettiği yeri alamadıklarının altını çizen Kamalak, bilinçli bir şekilde kedilerine perdeleme yapıldığını dile getirdi.

Mustafa Kamalak, “İktidar ve muhalefet kısır polemiklerle milleti oyalıyor. Bunun son örneğini Diyanet tartışmasında gördük. Günlerdir işi gücü bıraktılar Diyanetle uğraşıyorlar. Maalesef sayın vumhurbaşkanımız da bu polemiklerde baş rol oynamaya başlamış durumda. Dün çıkmış Diyanet ile ilgili büyük bir müjde vereceğini açıklamıştır. Biz de dedik zannettik ki ‘Yıllardır ihmal edilmiş olan din görevlilerimizin maaşlarına önemli oranda bir zam yapılacak. Bekledik ki '13 bin 500 kadrosuz İmam Hatiplilerimiz kadroya alınacak, Kur’an Kursu hocalarımızın özlük hakları düzeltilecek’ peki ne çıktı müjdeden biliyor musunuz? Zırhlı bir Mercedes. Bak Samsun’dan sesleniyorum, ‘çekin elinizi Diyanet’in üzerinden’ milletimizin göz bebeği bu güzide kurumla Diyanet İşleri Başkanlığı’mızla lütfen oynamayın, çekin elinizi. Ne olur bu güzide kurumu kirli polemiklerinize alet etmeyin. Başka şeylerle oynayın. Görüyorsunuz Irak, Yemen, Libya, Suriye yanıyor ve ateş kapımıza dayanmış durumda. Asıl oyun Türkiye üzerine oynanıyor. Ama bunların yaptığı Diyanet’in Mercedes’i ile uğraşmaktan ibaret. Meydanlardan slogan atıp kuru gürültülerle milleti oyalamak."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.