Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamalak: Devletin ruhu Anadolu’dan çekildi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 13 yıldır iktidar olan ve ülkeyi tek başına yöneten AK Parti hükümetinin çözüm sürecini yanlış yönettiğini iddia etti. Kamalak, çözüm sürecinde dağdaki silahlı unsurların şehirlere indiğini...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2015 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2015 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 13 yıldır iktidar olan ve ülkeyi tek başına yöneten AK Parti hükümetinin çözüm sürecini yanlış yönettiğini iddia etti. Kamalak, çözüm sürecinde dağdaki silahlı unsurların şehirlere indiğini buna karşılık asker ve güvenlik güçlerinin pasifize edilerek adeta devletin ruhunun Anadolu’dan çekildiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Erzurum İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Partililere seslenen Kamalak Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir problemi olmadığını bu problemleri çözmek içinse emaneti ehil erlere vermek gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Başbakanlığı döneminde çözüm süreci konusunda uyararak, endişelerini dile getirdiğini belirten Mustafa Kamalak, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakanlığı döneminde başbakanım dedim, siz demokratik açılım dediniz, sonra Kürt açılımı dediniz, daha sonra çözüm süreci dediniz, adının ne olduğunu net olarak herhalde danışmanlarınız dahi bilmiyor, ismi ne olursa olsun bu süreç bizi endişelendiriyor. Bu süreç Türkiye’yi ya bölünmeye götürecek veya daha büyük çatışmalara götürecektir.”

Yaşanan hukuksuzluklara karşı eleştirilerini de dile getiren Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak; bir devletin haksızlık yaparak hele hele vatandaşına zulüm ederek katiyen itibar kazanamayacağını ve varlığını sürdüremeyeceğini sözlerine ekledi. 'Adalet mülkün temelidir' diyen Hz. Ömer, ‘Kenar Dicle’de bir kurt kapsa bir koyunu adli ilahi gelir de bizden sorar onu’ ifadesiyle yaşanan hukuksuzluğa tepki gösterdi.

'İKTİDARLAR ÜLKENİN PROBLEMİNİ ÇÖZMEK İÇİN VARDIR'

Türkiye olarak iktisadi kalkınma konusunda da eleştirilerini dile getiren Kamalak İktisadi kalkınma bakımında işsizlerin oranının 10 yıl öncesine göre çok daha yüksek olduğunu vurguladı. Bir ülkenin dış politikada itibarının olabilmesi için iç politikada ekonomisinin güçlü olması gerektiğini söyleyen Kamalak: “Ekonominin güçlü hale getirilebilmesi için sanayileşmenin gerçekleşebilmesi, yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir hale getirilebilmesi gerekir. Türkiye tüketim ekonomisinden üretim ekonomisine geçmek mecburiyetindedir. Üretmeyen bir ekonominin dışarıda itibar sağlaması mümkün değildir. İçeride de huzuru sağlayamaz." diye konuştu.

'İLKELER ÇERÇEVESİNDE HERKESLE İTTİFAK YAPARIZ'

'Herhangi bir parti ile ittifak yapacak mısınız?' sorusunu değerlendiren Kamalak; "Biz hizmet için varız, ilkelerimiz var. Bunlardan kati surette taviz vermeyiz bu ilkeler çerçevesinde herkesle ittifak yaparız." açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.