Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Terörle Mücadeleyi Değerlendirdi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için hükümetin gerekeni yaptığını belirterek, emniyetli bir ortam olmadan sosyal hayat ve ekonominin gelişemeyeceğini söyledi.Muş Alparslan Üniversitesi’ni ziyaret...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için hükümetin gerekeni yaptığını belirterek, emniyetli bir ortam olmadan sosyal hayat ve ekonominin gelişemeyeceğini söyledi.
Muş Alparslan Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve üniversitenin yönetim kadrosu ile bir araya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yürütülen operasyonlar ve güvenlik konularında açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının terörle mücadele konularındaki sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, “Emniyetin olmadığı yerde bırakın buraya sermaye çekmeyi buradaki yatırımcı da başka yere göç eder. Bizim güvenlik anlayışımız insan odaklı bir güvenlik anlayışıdır. Esasında bir hükümet bir devlet nasıl ki sağlık hizmeti sunuyorsa halkına, emniyet hizmeti de sunmak durumunda. Bunu ihmal ederseniz temel bir görevinizi yapmamış olursunuz” dedi.
Bölgedeki son durumla ilgili de bilgi veren Bakan Yılmaz, “Ben defalarca Şırnak’a gittim geldim bu anlamda. Değişik ilçelerimizde maalesef sıkıntılar var. Şu anda Yüksekova’da da tamamlandı biliyorsunuz operasyonlar. Ama Nusaybin ve Şırnak merkezde operasyonlar devam ediyor. Silopi’de belli geçici bir şey olmuştu orada da şimdi bitti. Bunlarda en kısa sürede biter inşallah. Bizim bunları tartışmamamız lazım. Bizim hep birlikte Türkiye’nin kalkınmasını konuşmamız lazım. Demokrasisini konuşmamız lazım ve bunu bütün toplum olarak konuşmamız lazım. Bu çerçevede şiddete, teröre başvuranlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozamayacaklar. Bölgede yaşayan halka da ben şükranlarımı sunuyorum. Halkımız hiçbir zaman teröre prim vermedi. Terörle hep mesafe koydu arasına. Geçtiğimiz aylarda herkes gördü, yapılan çeşitli çağrılara, provokasyonlara rağmen halkımız hiçbir zaman o sağ duyusundan uzaklaşmadı. Teröre prim vermedi. Devlet hak edene kudretini, hak edene de şefkatini gösterecek” ifadelerini kullandı.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, daha sonra polis evinde onuruna verilen öğle yemeğine katıldıktan sonra Bingöl’e gitmek üzere kentten ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.