Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalkınma Bakanı Elvan: "İsrail’e karşı verilmiş bir taviz filan yok"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftara katılmak üzere Mersin’e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, teravih namazı sonrasında vatandaşlarla çay içip, sohbet etti. Bir vatandaşın İsrail ve...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 01:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 01:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftara katılmak üzere Mersin’e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, teravih namazı sonrasında vatandaşlarla çay içip, sohbet etti. Bir vatandaşın İsrail ve Rusya ile ilgili bir sorusunu da yanıtlayan Elvan, "İsrail’e karşı kesinlikle bir taviz söz konusu değil. Bilakis Filistin’deki kardeşlerimize de sahip çıkan bir yaklaşımı benimsedik. Rusya ile bundan sonraki süreç iyi olur"dedi.
Uçağının rötar yapmasından dolayı iftar programına katılamayan Kalkınma Bakanı Elvan, Muğdat Camisi’nde teravih namazını kıldı. Namaz çıkışı vatandaşlarla sohbet eden Elvan, vatandaşların sorunlarını dinledi. Bakan Elvan’a Mersin Valisi Özdemir Çakacak’da eşlik etti. Özellikle akülü engelli aracında bulunan iki vatandaşla yakından ilgilenen Elvan, onlarla bir süre sohbet ederek, bayramlarını kutladı. Çay ocağında da namazdan çıkan vatandaşlarla çay içen Elvan, burada da vatandaşların sıkıntıları olup, olmadığını sordu. Sohbet sırasında bir vatandaşın İsrail ve Rusya konusunda sorduğu soruyu da yanıtlayan Elvan, "Kesinlikle bir taviz söz konusu değil. 6 yıldan beri Gazze’deki kardeşlerimiz insani yardım bekliyor. Geçmişte bu yardımları biz yapıyorduk. Gazze’de elektrik, içme suyu, hastane problemi var. Şimdi biz öncelikle dün itibariyle 10 bin ton gıda yardımı gönderdik. İnşallah bundan sonraki süreçte 3 ayda 4 ayda bir ihtiyaç durumunda yardım göndereceğiz. Yine Gazze’de 200 yataklı bir hastahane yapıyoruz. Bu hastaneyi hemen bitireceğiz. Gazze’deki kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. İçme suyu ve elektrik ile ilgili sıkıntılarını yine biz gideceğiz. Orada bir organize sanayi sitesi yapıyoruz. Toplu konut ihtiyaçları vardı, onları karşılayacağız. Dolayısıyla burada verilmiş bir taviz filan yok. Bilakis oradaki kardeşlerimize de sahip çıkan bir yaklaşımı benimsedik" dedi.
Rusya ile ilgili de Elvan, "Rusya ile ilgili de 7 aylık bir süreçten sonra Cumhurbaşkanımız üzüntülerini ifade eden bir mektup gönderdi. O mektuptan sonrada Putin, Cumhurbaşkanımızı aradı ve özellikle Atatürk Hava Limanı’ndan dolayı baş sağlığı diledi, terör saldırısını kınadı. İnşallah bundan sonraki süreçte iyi olur. Çünkü Mersin’de bir sürü bizim sebze, meyve ihracatçımız var. Bunlar nereye gidiyor Rusya’ya. Bundan sonra daha kolay gidecek, sıkıntılar yaşamayacağız. Diğer taraftan turizm açısından da Rusya’dan gelen turistler var. İki tarafında hayrına bir şey. Hem bizim hayrımıza hem de onların hayrına olan bir şey. Bunları hem devletimiz için hem de milletimiz için yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Sohbetin ardından Elvan, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak çay ocağından ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.