Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadir Topbaş: "2019 Yılında 400 Kilometre Raylı Yol Yapacağız"

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "2019 yılında 400 kilometre raylı yol yapacağız. Nihai olarak raylı sistem 999 kilometreye ulaşacak. Bu da dünyadaki...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "2019 yılında 400 kilometre raylı yol yapacağız. Nihai olarak raylı sistem 999 kilometreye ulaşacak. Bu da dünyadaki en uzun raylı sistem olacak. Bu yıl yatırım bütçesinden ulaşıma 8 milyar civarında pay ayırdık" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma törenine katıldı. Törene Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Burada bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul emanet bir şehir. Bütün dünya kentleri ulaşımla mücadele etmekte. Biz de dünyadaki tüm gelişmeleri yakından takip ederek ciddi çalışmalar yaptık. Master planları hazırladık. Her yerde metro her yere metro. Yarım saat maksimum yürüme mesafesinde her yerde rahatlıkla erişim imkanı sağlanmış olacak. İstanbul’un ulaşımını İstanbul’a Bağcılar Kirazlı’da Bakırköy İDO istikametinde 9 istasyonlu metro hattının temelini atıyoruz" diye konuştu.
"METRO HATTI 9 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA, 9 İSTASYONDAN OLUŞACAK"
Başkan Kadir Topbaş, Türkiye’nin son yıllardaki kalkınmasına dikkat çekerek, "Maaş ödeyemeyen belediyeden bu noktaya gelen bir belediye var. Sayın Cumhurbaşkanımız hep bize şunu söyledi, ’Başarının temelinde 3 şey var. İnsan, para, zaman yönetimi’. Biz de ekibimizle birlikte bunu yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Raylı sistemin daha da uzatılacağını ifade eden Kadir Topbaş, "2019 yılında 400 kilometre raylı yol yapacağız. Nihai olarak raylı sistem 999 kilometreye ulaşacak. Bu da dünyadaki en uzun raylı sistem olacak. Bu yıl yatırım bütçesinden ulaşıma 8 milyar civarında pay ayırdık" dedi.
Topbaş, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının 9 kilometre uzunluğunda ve 9 istasyondan oluşacağını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.