Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın vekile hakaret yargıya taşındı

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kendisine sosyal medya üzerinden hakaret eden bir kişiye dava açtı. Vekillerini yalnız bırakmayan CHP’li kadınlar da adliyede hakareti protesto etti.CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, sosyal...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kendisine sosyal medya üzerinden hakaret eden bir kişiye dava açtı. Vekillerini yalnız bırakmayan CHP’li kadınlar da adliyede hakareti protesto etti.
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, sosyal medya üzerinden ağır hakaretlerde bulunan ve kendisini terör örgütleriyle ilişkilendirerek hedef gösteren bir kişiye karşı dava açtı. Manisa Adalet Sarayı’na gelen Biçer’i, CHP Kadın Kolları üyeleri de yalnız bırakmadı. Suç duyurusu öncesi CHP’li kadınlar, Biçer’e yönelik hakaretleri protesto etti.
Suç duyurusu öncesi basın açıklaması yapan CHP’li Biçer, “Bugün burada yaptığım suç duyurusu şahsım adına yaptığım bir suç duyurusu değil. Bu suç duyurusunu yalnızca kadın olduğu için bu topraklarda, bu coğrafyada bugüne kadar itilip kakılan, hor görülen, ötekileştirilen, okula gönderilmeyen, erkek şiddetine uğrayan, çocuk gelin olmaya zorlanan, gelenekler, görenekler, töreler ve din baskısı altında toplum içinde yaşaması zorlaştırılan bütün kadınlar adına yapıyorum. Bu köhnemiş, ilkel, zavallı zihniyet, bu erkek egemen zihniyet bilsin ki kadını bir birey olduğunu, bir insan olduğunu kabul edene kadar biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Kadının toplum içerisinde yer bulmasından, sesinin çıkmasından, sokakta yürümesinden bile rahatsız olan bu zihniyeti daha fazla rahatsız etmeye devam edeceğiz. Erkek egemen zihniyetle sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.
CHP’li Biçer, yaptığı basın açıklaması sonrasında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.