Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli vekillerden Yenikapı yorumu

AK Parti, CHP ve MHP İzmir Milletvekilleri, dün İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni değerlendirdi. İlginç bir yorumda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, "Zeki Müren’in Beklenen Şarkı diye bir...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti, CHP ve MHP İzmir Milletvekilleri, dün İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni değerlendirdi. İlginç bir yorumda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, "Zeki Müren’in Beklenen Şarkı diye bir şarkısı vardır. Yenikapı halk tarafından beklenen, siyasetçilerin bir araya gelmesinin başlangıcı oldu" dedi.
AK Parti, CHP ve MHP İzmir Milletvekilleri, dün İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katıldığı miting için en ilginç yorum AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan’dan geldi. Kalkan, Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi için Zeki Müren’in ’Beklenen Şarkı’ isimli şarkısından örnek vererek, "Tarihin görülmemiş en büyük kalabalığı, yeni bir uzlaşının müjdesini verdi. Zeki Müren’in Beklenen Şarkı diye bir şarkısı vardır. Yenikapı halk tarafından beklenen, siyasetçilerin bir araya gelmesinin başlangıcı oldu. Türkiye mutlu oldu ve ‘bütün siyasi partiler arasındaki birliğin devamından yanayız’ mesajı verdi. Türkiye’nin normalleşmesi için buna ihtiyacı var" diye konuştu.
"Siyaset artık eskisi gibi olmayacak"
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da, "7 Ağustos Türkiye açısından bir tarihi bir gün oldu. Bir tanesi hariç bütün siyasi patiler birlik ve beraberlik mesajı verdi. Terörle arasına mesafe koyamadığı için bir siyasi parti hariçti. Bağımsızlığın, vatanın, bayrağın, imanın ne anlama geldiğini tüm dünyaya göstermiş olduk. İçeriye mesajdan çok dışarıya verilen bir mesajdı. Ülkemizi dize getirmek isteyenler 16 Temmuz sabahı nasıl üzüldülerse 7 Ağustos’ta da hüzün yaşadılar. Yenikapı’da 5 milyon vatandaş vardı. Bir o kadar da miting alanına giremeyenler vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde devletin yetkili kurumlarında görev alan isimler meydandaydı. İzmir’de de 200 bine yakın vatandaş vardı. İnşallah birlik ve beraberlik ruhu uzun süre devam eder. Siyaset yapıyoruz. Birbirimizi eleştiriyoruz, eleştirmeye de devam edeceğiz ama artık bunun dozajı farklı olacaktır. Ülkede siyaset artık daha farklı cereyan edecektir. Artık eskisi gibi olmayacağını düşünüyorum. Daha farklı bir Türkiye olacaktır" ifadelerine yer verdi.
"Birlikte olmalıyız diye düşünüyoruz"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yenikapı’daki mitingde okuduğu 12 maddelik manifestoyu hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, "Cumhuriyet Halk Partisi, sürekli yapılan hatalara karşı uyarı görevini üstlenmiş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerilerini dinlemeyenlerin yaşanan süreç sonrası pişman oldukları ve hata yaptıklarını anladıkları görülmüştür. Ergenekon ve Balyoz davalarında görüldüğü gibi hata yapılmasın diye yapılan uyarıların dikkate alınması gerektiği konusunda ciddi uyarılarda bulunmuştuk. Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Cumhuriyet, demokrasi ve insan hakları için birlikte olmalıyız diye düşünüyoruz. Bu anlamda dün İzmir’de yapılan demokrasi mitingine katıldım. Bazı fanatiklerin siyasi işaretler yaptığını gördüm ama aldırış bile etmedim, halkı selamladım."
"Bu bir başlangıçtı"
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit de, "15 Temmuz’da bir darbe girişim oldu. Meclisi vuran bir anlayış vardı. Bu anlayışa karşı topyekün bir arada olmamız gerekiyor. Hep birlikte bir mesaj verdik. Bu ülke bizim. Bu duvar yıkılırsa hepimiz altında kalırız. Hepimiz bu anlayışın karşısında durmamız gerekir. İnşallah bu duruşumuz hep böyle devam eder ve hep birlikte Türkiye’nin yararına kanunlar çıkartırız. Bu bir başlangıçtı. İnşallah hep böyle devam eder" dedi.
"7 Ağustos milada sahip çıkmanın teyidi oldu"
MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ise şöyle konuştu:
"15 Temmuz’da hem aziz milletimiz hem de siyasi partilerimiz çok kararlı bir duruş sergiledi. Bu bakımdan bu bir milat. 7 Ağustos da bu milada sahip çıkmanın teyidi oldu. 15 Temmuz’dan itibaren ortaya konulan tablo, Sayın Cumhurbaşkanının liderlerle bir araya gelmesi, mitingde bir kez daha bir araya gelmesi gerçekten Türkiye’ye yönelen her türlü tehdide karşı ‘önce Türkiye’ deme iradesini, yaklaşımını, Türkiye’de birliğin daim olacağını ortaya koyuyor. Yenikapı, Türkiye’ye yönelen silaha, darbeye, teröre karşı darbeye Türk milletinin haykırışıdır. Bundan herkes ibret almalıdır. Türkiye bütünlüğünü bozmaya yönelik her türlü hareket karşında bir araya gelineceği ortaya konmuştur. Bu demokrasiye sahip çıkma iradesidir. Oradaki tabloda, Türkiye’yi hedef alan her türlü silahlı terör örgütüne karşı, darbeye karşı her türlü girişime karşı Türk milletinin mesajı ‘Akıbetiniz korkunç olur’ olmuştur. Orada önce Türkiye vardı. Bu coğrafyada oyunlar bitmedi ama hep birlikte durursak bu oyunları bozabiliriz. Türkiye için varız. Sinemizde çarpan sadece aziz milletimizin birliği, bütünlüğü bağımsızlığıdır. Her türlü tehdit karşısında nasıl bir araya gelindiği ortaya koyulmuştur."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.