Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli siyasetçilerden Celabrus değerlendirmesi

AK Parti ve CHP’li siyasetçiler, Türkiye’nin Suriye’nin Cerablus bölgesini terör örgütü IŞİD’den temizlemek için başlattığı Fırat Kalkanı harekatını değerlendirdi.Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’nin Cerablus bölgesini IŞİD’den...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti ve CHP’li siyasetçiler, Türkiye’nin Suriye’nin Cerablus bölgesini terör örgütü IŞİD’den temizlemek için başlattığı Fırat Kalkanı harekatını değerlendirdi.
Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’nin Cerablus bölgesini IŞİD’den temizlenmek için dün sabah saatlerinde askeri harekat başlattı. Konuyla ilgili AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ve Mahmut Atilla Kaya harekatın haklılığını ifade ederken, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise harekatın Türkiye’ye kurulmuş büyük bir tuzak olduğunu savundu.
“İşte Türk ordusu bu”
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Gururla izliyoruz. Allah Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan razı olsun. Ordumuzu gururla izliyoruz. İşte Türk ordusu bu. Kahramanlarımızı kutluyoruz. Olması gereken buydu. Dünyanın verdiği desteği de olumlu karşılıyoruz. Bizim ilkelerimizi bellidir. Bütün komşularımızla dostça geçiniriz ama önemli olan egemenlik sahamızı ihlal etmeyecekler, prensiplerimiz çiğnemeyecekler. Biz terörün her türlüsü ile mücadele ediyoruz. Güvenlik güçlerimiz, hazır, halkımız mücadele azmini 15 Temmuz’da da ortaya koydu. Demokrasiden, birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyeceğiz” dedi.
“Türkiye terör örgütlerine pabuç bırakmaz”
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise “Bu ülkemizin meşru müdafaa hakkını kullanması şeklinde gerçekleşen bir operasyon olmuştur. Ordumuz Suriye’deki muhaliflerle birlikte çok kısa sürede Celabrus’un tekrar güvenli hale gelmesini sağlamıştır. Dünya kamuoyunda da bu noktada harekatımızın haklılığı noktasında net bir duruş görüyoruz. Türkiye; FETÖ, PKK, DAEŞ, PYD, YPG gibi terör örgütlerine pabuç bırakmayacak bir ülke. Ülkemizi güvenli hale getirmek için Türkiye, meşru müdafaa hakkından doğan haklarını kullanmaya devam edecektir” diye konuştu.
“Tuzak ve bataklık”
Harekatın, Türkiye’ye kurulmuş olan büyük bir tuzak ve bataklık olduğunu savunan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise şunları söyledi:
“Türkiye özel olarak bu bataklığa çekilmiştir. 900 kilometrelik Suriye sınırı, büyük oranda PYD kontrolü altındadır. Sadece 30 kilometrelik Celabrus’u IŞİD’den temizlemek bir aldatmacadır. Buradaki amaç Özgür Suriye Ordusu’na alan açmaktır. Esad karşıtı muhalifleri örgütlemek, onlara silah ve teçhizat yardımı yapmaktır. Göstermelik olarak IŞİD’e karşı yapıldığı söyleniyor. IŞİD’in bundan sonra eylemlerini Türkiye’ye kaydıracağının endişesi ve kaygısını taşıyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.