Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti Bursa Adaylarını Tanıttı

İYİ Parti’nin Bursa Milletvekili adaylarını tanıttığı iftar yemeğine ilgi büyüktü. Tek tek kürsüye çıkan adaylar birlik ve beraberlik mesajı verirken, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde ne kadar iddialı olduklarını bir kez daha ortaya koydular. Adayların söylemlerindeki ‘yeni bir dönem başlıyor’ vurgusu ise dikkat çekiciydi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2018 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2018 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İYİ Parti Bursa Adaylarını Tanıttı

Milletvekili aday listelerinin belli olmasının ardından siyasi partilerin aday tanıtımları da başladı. Adaylarını görücüye çıkaran partiler kervanına katılan İYİ Parti aday tanıtımını iftar yemeği ile taçlandırmayı tercih eden partiler arasındaydı. İYİ Parti’nin büyük ilgi gören iftar yemeği ve milletvekili aday tanıtımında konuşan İl Başkanı Bayram Kazancı; “İYİ Parti 81 milyonu eşit olarak kucaklamak için kurulmuş, kimseyi ötekileştirmeyen bir iyilik hareketidir. 9 Temmuz sabahı yeni bir gün doğacak ve Meral Akşener cumhurbaşkanı olacak. Çürümüş kadroların yerine Türkiye’yi yeniden üretime geçirecek bir dönem başlıyor.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye tek tek çağrılan İYİ Parti milletvekili adaylarının kendilerini tanıtırken yaptıkları konuşmalarda verdikleri birlik beraberlik mesajları salondaki kalabalığı coşturdu. İYİ Parti Eski İl Başkanı ve Birinci Bölge milletvekili adayı Yüksel Yılmaz kürsüye çıkarken büyük alkış aldı. Özellikle İYİ Parti Gençlik Kollarının ‘Sensiz olmaz Yüksel Yılmaz’ tezahüratı yapması dikkat çekti. Yılmaz konuşmasında; “Benden önce konuşan ve benden sonra konuşacak tüm aday arkadaşlarımızın söylediklerine katılıyorum, zira bizim bir gönül birlikteliğimiz vardır, gözlerinize baktığımda ne demek istediğinizi anlıyorum, hissiyatınızı anlıyorum.” dedi.

Bursa basınının yakından tanıdığı İYİ Parti Bursa Birinci Bölge Adayı Yüksel Selçuk Türkoğlu ise “Allah nasip ederse meydanlardan meclise gideceğiz ve orada da hak arayacağız. 16 yıl boyunca devam eden haramzade iktidarını yıkmazsak bize de yazıklar olsun, hesaplaşmadan helalleşmeyeceğiz.” diye konuştu.  

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Bursa İkinci Bölge milletvekili adayı Hasan Toktaş; “Millet olarak, devlet olarak son baharı yaşadığımız bu günlerde bize ilkbaharı yaşatmak için yola çıkan cesur kadın Meral Akşener’e yol arkadaşlığı yapan iyi insanlardan kurulan bir oluşumun içindeyiz.” diyerek birlik ve beraberlik mesajlarını perçinledi.

İYİ Parti listelerinde iş dünyasını ve Bulgaristan göçmenlerini kucaklayan bir isim olarak göze çarpan Sami Bilge ise “60 yıllık ömrümün 45 yılını milliyetçi bir siyaseti iktidar yapmak için geçirdim, yine aynı düşüncelerle İYİ Parti’yi iktidar yapmak için buradayım. Seçim 2019 yılına kalırsa kazanamayız diye düşündüler, ama maalesef 2018 yılında da hayal olacak o iktidar.” dedi.

İYİ Parti İkinci Bölge milletvekili adayı Ahmet Kamil Erozan; “Görevim nedeniyle hayatımın büyük bir kısmını yurt dışında geçirdim, ama kalbim hep Mudanya’da attı. 43 yıllık hariciyecilik yaptıktan sonra artık dahiliyecilik yapmak gerekti, bu nedenle iyi bir yola baş koydum. Babamın bana bıraktığı demokrasi mücadelesini üstlenmiş bulunuyorum. Haziran ayında bir değil, iki bayram kutlamayı diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa siyaset hayatının renkli isimlerinden olan, İYİ Parti Birinci Bölge milletvekili adayı İsmail Tatlıoğlu’nun konuşmasında dikkat çeken başlıklar ise şöyle; “Bu siyasal siyasal hareketin kurucuları ve yöneticileri siyaset tarihine not düşülecek insanlardır. Yaratılan korku atmosferini yıkarak gelebilen şimdiye kadar olmadı, bu atmosferi yıkanlar sizlersiniz, bizleriz. 1998 yılından bu yana Sayın Meral Akşener ile birlikte yol yürürüm. Bu yolu da birlikte tamamlayacağız. Bu liste Bursa’nın en iyi listesi. Bu liste kuruluş sürecinin sıkıntılarını kendi içinde taşımakla birlikte, bütün siyasi partilerle karşılaştırdığımızda sosyal farklılıkları en iyi kucaklayan liste. 20 milletvekili adayımız var, ancak bir tane adayımız var onun adı da Meral Akşener. 24 Haziran’da onunla birlikte siyasal iklimi değiştireceğiz.”

Milletvekili adaylarının konuşmalarını tamamlamalarının ardından salonu selamlamaları ile hazırlanan iftar ve tanıtım toplantısı sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.