Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Tek ses çıkar bizde. Birlik ve beraberlik vardır ve kol kola girilir. Bu zaten hep görüldü. ’Ben ne olacağım’ diyenler değil, ’ülkem ve partim ne olacak’ diyenler vardır bu partide"...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Tek ses çıkar bizde. Birlik ve beraberlik vardır ve kol kola girilir. Bu zaten hep görüldü. ’Ben ne olacağım’ diyenler değil, ’ülkem ve partim ne olacak’ diyenler vardır bu partide" dedi.
AK Parti genel başkan adayının belirlenmesi için AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen temayül yoklamasına devam edildi. AK Parti Genel Merkezi’nde temayül yoklaması ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, AK Parti içerisinde demokratik bir temayül yapılacağını vurguladı.
Gazetecilerin, Binali Yıldırım ve Bekir Bozdağ isimlerinin öne çıktığını hatırlatması üzerine Topbaş, parti içerisinde çok kıymetli insanlar olduğunu vurgulayarak, "Partimiz içerisinde genel başkanlık yapabilecek, başbakanlık yapabilecek güzel insanlar var. Bugün çıkacak olan değerlendirmeler ve yarınki değerlendirmeler güzel bir sonuç verecektir" değerlendirmesini yaptı.
Kongrede ikinci bir adayın çıkma ihtimalinin sorulması üzerine ise Başkan Topbaş, "Zannetmiyorum çünkü kongreye de tek adayla, tek isimle çıkılır. Bu da zaten bizim partimizin özelliğidir. Tek adayla çıkmak ve güçlü bir sonuca varmak, kenetlenmek, birlikte ve beraberce geleceğe yürümektir" diye cevap verdi.
"Genel başkan değişimi AK Parti’de sıkıntıya neden olur mu?" yönündeki bir başka soru üzerine ise Topbaş şöyle cevap verdi:
"Hiç problem olmaz. Partimiz içerisinde bugüne kadarki süreçte bunu beraberce yaşadık. Tek ses çıkar bizde. Birlik ve beraberlik vardır ve kol kola girilir. Bu zaten hep görüldü. ’Ben ne olacağım’ diyenler değil, ’ülkem ve partim ne olacak?’ diyenler vardır bu partide."
İstişare sürecinde son basamağın Cumhurbaşkanlığı olup olmayacağının sorulması üzerine ise Topbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurucu genel başkan olduğunu hatırlatarak, "Ben de 43 yıldan beri kendisiyle birlikte siyaset yaptım. Azimli, gayretli, ülkesini, vatanını, milletini düşünen ve gecesini gündüzüne katan, olağanüstü bir gayret gösteren bir insan. Tabii ki onun bu konuda kanaatleri de mutlaka önemlidir ama Türkiye’nin geleceğinin belirlenmesi açısından hepimiz sorumluluk taşımaktayız. Partililer olarak bize de büyük yük yüklenmekte. Duygularımızla, hislerimizle değil doğru olana göre hareket edeceğiz" cevabını verdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da mutlaka bir tercihi olacak. Buradaki kanaatler, Sayın Cumhurbaşkanımıza da ışık verecek. Neticede seçilecek olan genel başkanımızın arkasından geçmişte olduğu gibi olanca gücümüzle yola devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, temayül yoklaması sonrası bir karar alınacağını ve bu doğrultuda bir adayın öne çıkacağını vurgulayarak şunları söyledi:
"Benim bireysel kanaatimin çok önemi yok. Değerlendirmelerle birlikte partinin kurumsal hafızası ve kurucu genel başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın kanaatiyle oluşacak tablo bizim için sonuca etki edecek tablodur."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.