Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İspanya Başbakanı Rajoy, Katalonya Lideri Puigdemont’un makul davranmasını istedi

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy parlamentoda yaptığı konuşmada, Katalonya Lideri Carles Puigdemont’tan makul davranmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy parlamentoda yaptığı konuşmada, Katalonya Lideri Carles Puigdemont’tan makul davranmasını istedi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, parlamentoda yaptığı konuşmasında, Katalonya Lideri Carles Puigdemont’u makul davranmaya çağırdı. Rajoy konuşmasında, "Carles Puigdemont’tan istediğim tek şey makul davranması, dengeli hareket etmesi, bütün vatandaşların menfaatlerini tüm İspanyollar ve Katalanlar’dan önce tutmasını istedi. Katalonya’nın bağımsızlığını ilan ettiniz mi, etmediniz mi sorusuna cevap vermek zor değil. Çünkü Katalonya’nın bağımsızlığını ilan ettiğini öğrenirsek, hükümet olarak belli bir şekilde tepki vermemiz gerekliliği anayasada yazılmıştır. Eğer bağımsızlık ilan etmemişse bunu, bütün grupların yaptığı gibi parlamentoda konuşabiliriz" ifadelerini kullandı.

Rajoy, Katalan parlamentosunun 1 ay 12 gündür kapalı olduğunu belirterek, "Parlamento kapalı olduğu için orada neler olup bittiğini bilemiyoruz. Kimseye orada neler yaşandığını soramıyoruz. Halkı temsil eden Katalonya delegelerine, hatta Puigdemont’a bile bir şey soramıyoruz. Puigdemont’a bağımsızlığı ilan edip etmediğini neden İspanya vatandaşlarına veya Katalan vatandaşlarına açıklamayacağını soramıyoruz? Puigdemont’un ne istediğini bilmiyoruz. Katalonya’nın bağımsızlığının ilan edilip edilmediğini bilmeyi istemek mantıklı bir şey. Eğer bağımsızlığı ilan ettiyse de bunu düzeltmesi gerekiyor" dedi.

İspanya hükümetinin bağımsızlık ilan edip etmediklerini açıklamalarını istemesi üzerine, Katalonya hükümeti boyun eğmeyeceklerini açıklamıştı. Madrid yönetimi, Perşembe gününe kadar bağımsızlık ilan edilip edilmediğinin açıklanmasını tekrar istemesine rağmen, Katalan hükümeti bağımsızlık hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini, Madrid’e Pazartesi günü verdikleri cevabın aynısını vereceklerini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.